Van 19 tot en met 24 april

Utrechtse podia heropenen even voor proefevenementen

Ook TivoliVredenburg gaat weer even open

EKKO, De Helling, TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd presenteren in april achttien ‘pilots’ voor live publiek 

Van 19 tot en met 24 april openen Utrechtse podia eindelijk – tijdelijk – de deuren voor publiek. In heel Nederland vinden deze maand proefevenementen, ‘pilots’, plaats. Ook door TivoliVredenburg, De Helling, EKKO, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd wordt uitgeprobeerd hoe testen voor toegang bij coronaproof programma in zijn werk gaat.  

In april vinden in de cultuursector pilots plaats om ervaringen op te doen met de (snel)testinfrastructuur. Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen, zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Met deze pilots gaat de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken, en doen de podia en kunstinstellingen ervaring op. De pilots zijn de eerste stap naar een echte heropening van de cultuursector: na de testperiode kan de routekaart mogelijk sneller worden bewandeld.  

Pilotbezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs laten zien om naar binnen te kunnen. Op www.testenvoortoegang.nl staat alles over dit proces en de deelnemende testlocaties. De coronaprotocollen blijven daarbij (voorlopig) gehandhaafd, dus ook de 1,5 meter. De concert- en voorstellingsgebonden horeca mag wel open voor een drankje. Ook kunnen de zalen naar volle ‘coronacapaciteit’ worden benut. Een pilot is daarmee anders dan een Fieldlab: dat zijn (grootschalige) proefevenementen waarbij wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. Hierbij worden doelbewust coronamaatregelen losgelaten; bij de pilots gebeurt dat niet.  

EKKO, De Helling, TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd presenteren in totaal achttien evenementen. Voorstellingen, concerten in verschillende genres, debatavonden en cabaret: het programma is heel divers en is zojuist bekendgemaakt op de websites van de podia. Daar start op donderdag 8 april om 12 uur de verkoop.  

Pilots Utrechtse podia 

Stadsschouwburg Utrecht 

19 april, 19.30 uur, Toneelgroep Oostpool, Laura H. 

20 april, 19.30 uur, Wende Snijders, De Wildernis 

21 april, 19.30 uur, Rayen Panday, Trigger 

Podium Hoge Woerd 

19 april, 19.30 uur, Diederik Jekel – Orde in de Chaos 

20 april, 19.30 uur, Laura van Dolron – De Nieuwe Laura 

21 april, 19.30 uur, Eric Vloeimans Gatecrash 

TivoliVredenburg 

19 april, 19.30 uur, Eric Vloeimans Gatecrash, Grote Zaal 

20 april, 19.30 uur, Talkshow: Generatie Lockdown, Grote Zaal 

21 april, 19.30 uur, Nederlandse Bachvereniging, Grote Zaal 

22 april, 19.30 uur, Annelie, Hertz 

23 april, 19.30 uur, Fresku, Ronda 

24 april, 19.30 uur, De Sluwe Vos x Sjamsoedin, Ronda 

De Helling 

21 april, 20.30 uur, Kamer Met Uitzicht – Spinvis in VR 

22 april, 20.00 uur, Ultrastation + Rochat 

23 april, 20.00 uur, De Helling Sessies: WIES 

EKKO op de Nijverheid 

22 april, 19.30 uur, Hoorcollege: Upsammy & Luke Cohlen 

23 april, 19.30 uur, LUWTEN 

24 april, 19.30 uur, LASTER

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *