Heden, verleden en de toekomst van de Utrechtse nachtcultuur

De Helling, EKKO en BASIS presenteren clubmarathon 900 MINUTEN

Ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad Utrecht in 2022, slaan BASIS, EKKO en De Helling op zaterdag 1 oktober 2022 de handen ineen voor een dansmarathon genaamd 900 MINUTEN, op drie verschillende locaties. Vijftien uur lang draaien zowel internationaal bekende dj’s als opkomende namen met één gemene deler (hun binding met Utrecht) de beste platen die hun band en geschiedenis met de Domstad markeren. Onder andere Black Sun Empire, Carista, Colin Benders en Tinlicker behoren tot de eerste lading namen die deze speciale viering van de Utrechtse nachtcultuur muzikaal invullen. Tickets zijn direct verkrijgbaar.

Heden, verleden en de toekomst van de Utrechtse nachtcultuur

Over de Oudegracht, langs Vaartsche Rijn en weer terug naar de Bemuurde Weerd doorkruisen bezoekers op 1 oktober de hele stad om 900 minuten lang een stuk clubgeschiedenis in wording bij te wonen. Met performances van onder andere Black Sun Empire, Bong-Ra, C-Mon & Kypski (dj-set), Carista, Colin Benders, DutchAfro, Guenter Råler (live), Luna Ludmila, Quazar (live), Tinlicker (dj-set) en Ultrastation (hybride set) belooft het een gevarieerde avond te worden die de muzikale diversiteit van het heden, het verleden en de toekomst van de Utrechtse nachtcultuur viert. En dit is nog maar een klein deel: aan het programma worden binnenkort nog veel meer namen toegevoegd.

Utrechtse headliners met internationaal allure
Black Sun Empire begon met muziek maken vanuit de Domstad rond 1993, al bijna 30 jaar geleden. Inmiddels is het drietal niet meer weg te denken uit de internationale drum & bass-scene. Carista brak een vijftal jaar geleden internationaal door met een dynamische mix van house, techno, groove en UK club sounds. Terwijl ze langs alle grote clubs van Europa trekt en een residency op NTS Radio heeft, steunt ze nog steeds lokaal en nationaal talent met haar United Identities-label en -platform.Colin Benders maakt electro, wave en techno met modulaire synthesizers. Daarnaast komt hij met innovatieve concepten als het audiovisuele festival Etmaal en schudt hij dansvloeren in hun geheel op met sets vol stampende kicks. Tinlicker releaset sinds 2012 op alle grote house- en dancelabels van de wereld, kreeg vocale bijdragen van alt-J en andere groten der aarden, en verkoopt nog steeds zalen in eigen stad uit, met een bijzondere vermelding voor de eigen tweemaandelijkse clubnacht Remember The Future.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *