horeca

Streetfoodclub Utrecht krijgt een 7,5 van de Volkskrant

Voor de tweede keer dit jaar deed Hiske Versprille, culinair recensent van De Volkskrant, Utrecht aan. Een paar maanden geleden bezocht ze restaurant Madeleine en deelde een 8,5 uit, deze week doet ze verslag van de Streetfood Club. Het restaurant aan het Janskerkhof dat binnen korte tijd een begrip in de stad werd. Versprille tekent wat minpuntjes op maar is vooral enthousiast en geeft een mooie 7,5.

Versprille begint haar recensie met een beschrijving van de spectaculaire entourage.

“Aan de junglegroene bar, waar je  naast de 12-jarige dj cocktails kunt drinken uit een weckpot of keramieken apenschedel, gaan we op de foto met een boozy freakshake met marshmallows, glitter en een maraschinokers. Tussen de bananenbomen onder het indrukwekkende glas-in-looddak is als speciaal toegeruste instaspot een rieten, met bloemen omhangen Morticiastoel gezet. We laten ons vereeuwigen met een quinoa-pokébowl en in de neonletters boven ons hoofd staat, in een staaltje strontverwende grotestadsironie dat de gemiddelde bootvluchteling de wenkies doet optrekken: ‘Life’s a bitch’. Dat hadden we tien jaar geleden toch allemaal niet durven dromen.”

De prijs/kwaliteit verhouding is volgens Versprille in orde.

“Ik vind de prijzen ook alleszins schappelijk, want het was bij dit soort gerechten in tussengerechtmaat vaak een grote ergernis dat het formaat van minder dan een voorgerecht werd gehanteerd bij de prijs van een hoofdgerecht: hier is alles rond de € 7,50.“

Ook is er een mooi compliment voor de bediening.

“Opvallend is dat wat we bestellen steeds razendsnel aan tafel wordt gebracht door de attente, lieve en zelf ook zeer fotogenieke bediening. Het is allemaal vers, heet, knapperig en zorgvuldig op smaak gemaakt – precies zoals je van streetfood verlangt – en dat vind ik voor zo’n grote, drukke zaak werkelijk razendknap.”

Een 7,5 van de vaak strenge Hiske Versprille. Wij vinden het een mooi resultaat. Lees hier de hele recensie.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *