Utrechts nieuws

Sportsbar aan Oudegracht, protest tegen Jodenhaat, Utrechter van het jaar

De jongens van Bondgenoten - Still: YouTube Bondgenoten

Wat gebeurt er nog meer in de stad? Een kort overzicht uit de andere media

 

Protest tegen Jodenhaat in Kanaleneiland

Zondag gaan PvdA-jongeren in Kanaleneiland protesteren met een keppeltje op hun hoofd. Het doel: een statement maken tegen antisemitisme. Reden hiervoor is het uitkomen van een YouTube-video van Bondgenoten. Hierin werd een vlogger met een keppel op uitgescholden, in Kanaleneiland. De actie wordt volgens de Telegraaf ondersteund door de Joodse gemeenschap in Utrecht en de daar woonachtige rabbijn Aryeh Leib Heintz.

Lees meer op de website van de Telegraaf

 

Ouzeri To Steki maakt plaats voor sportsbar aan Oudegracht

De eigenaar van het Griekse restaurant Ouzeri To Steki maakte een aantal dagen geleden bekend dat zijn restaurant gaat sluiten. Vandaag zei hij tegen Bingo FM dat er een sportsbar in het pand komt: “Schermen aan de muren met wedstrijden basketbal, voetbal. En je kan heel lekker eten.”

Lees meer op de website van RTV Utrecht

 

Wordt de Catharinakerk verkocht?

De Catharinakerk aan de Lange Nieuwstraat moet waarschijnlijk worden verkocht, maar volgens DUIC zijn honderden mensen het daar niet mee eens: zij hebben een petitie getekend. De kerk zou moeten worden verkocht omdat het financieel slecht gaat met de parochies in Utrecht. Er wordt al jaren gesproken over een fusie van de drie stadsparochies.

Lees meer op de website van DUIC

 

Agent Zafanja Engberts is AD’s Utrechter van het jaar 2018

De Utrechtse agent Zafanja Engberts is volgens lezers van het AD Utrechter van het jaar 2018. In juni raakte hij ernstig gewond toen hij uit de brandende flat probeerde te komen en alleen via een raam een uitweg vond. Er waren in totaal tien Utrechters genomineerd voor de titel Utrechter van het jaar. Engberts kreeg 38 procent van de stemmen.

Lees meer op de website van het AD 

 

Drugs ter waarde van 240.000 euro in beslag genomen

In Zuilen is maandagavond een grote partij drugs gevonden in een voertuig. De politie meldt op Instagram dat omstandigheden het voertuig verdacht maakten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Op maandag 7 januari 2019 omstreeks 20.00 uur reed er een voertuig over de Prins Bernhardlaan in Utrecht. Omstandigheden maakten dit voertuig verdacht. Hierop hebben de collega’s het voertuig onderworpen aan een controle. Hierbij is een grote hoeveelheid zakken met daarin wit poeder aangetroffen. Het was op dat moment niet duidelijk wat voor stof er in deze zakken zat, maar al snel bleek dat het mogelijk om verdovende middelen ging. De bestuurder van dit voertuig werd aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Uit onderzoek door de forensische opsporing bleek dat het om amfetamine ging met een straatwaarde van 240.000 euro! De verdachte zit nog vast en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Heeft u het vermoeden van drugshandel in uw werk- of woonomgeving? Neem contact op met ons via het telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000. ^SP #misdaadloontniet #drugs #ondermijning #politie #politieutrecht #politieutrechtnoord #030UN #zuilen #noordwest

Een bericht gedeeld door Politie Utrecht Noord (@politieutrechtnoord) op

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *