Nieuwe inzichten

Sloop Rubenslaanschool zeker een jaar uitgesteld

  • Door Redactie
  • |
  • 26 augustus 2020
  • |
  • 1 reactie

De Rubenslaanschool wordt niet gesloopt. Dat laat wethouder Anke Klein vandaag in een brief aan de gemeenteraad weten. Hiermee boekt het buurtinitiatief dat sinds juli actie voert voor het behoud van de school een mooi succes.

Lisanne Havenga, een van de initiatiefnemers, was vanochtend met een delegatie op bezoek bij de wethouder en op dat moment nog niet op de hoogte van het besluit. Het was spannend, want bij ongewijzigd beleid zou de sloophamer op 1 september zijn werk doen. Tot haar opluchting overhandigde de wethouder ter plekke de brief waarin te lezen viel dat de sloop met een jaar wordt uitgesteld. Met de aantekening dat van uitstel niet perse afstel komt. Een uitstel met de nodige slagen om de arm dus.

“De Rubenslaanschool is inderdaad nog niet definitief gered. Maar er zijn nu nieuwe inzichten over een mogelijke onderwijsbestemming op deze locatie. De wethouder noemt in de brief de Ina Boudier Bakkerlaan als plek voor de realisatie van een nieuwe onderwijsbestemming. Dat biedt perspectief voor de Rubenslaanschool. Daarnaast was de wethouder in het gesprek enthousiast over het initiatief vanuit de buurt en had ze zeker oog voor de cultuur-historische waarde van de school. Ze sprak haar dank uit voor onze bemoeienissen  en wil in overleg met de buurt blijven over de toekomst van de Rubenslaanschool. Ik vind dat een hele positieve benadering die hoop biedt voor de toekomst.”

Havenga kijkt terug op een paar hectische maanden waarin het schijnbaar onmogelijke mogelijk werd. “Toen we in juli het initiatief namen om de sloop tegen te houden, realiseerden we dat er weinig kans van slagen was. We hadden gewoon heel weinig tijd voor de datum van sloop. Dankzij de inspanning van gemeenteraadsleden en ondersteunende brieven van het Cuypersgenootschap en Erfgoedvereniging kwam het onderwerp goed op de agenda. Met een verrassend besluit van de wethouder als resultaat.”

Lees hier ons eerder bericht over het initiatief om de school te behouden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *