Goed nieuws

Samenwerking Jos Stelling en UMF een feit: bouw Slachtstraat kan beginnen

V.l.n.r.: Suzan Te Brake, Roos Stelling (filmprogrammering), Madeleine Stelling (Springhaver), Sjef Stelling (LHC), Jos Stelling en Anton Kramer (directie).

De plannen waren er maar dat zegt in deze tijden van coronacrisis nog niet alles. Begin nu maar eens een nieuw filmtheater. Jos Stelling doet het. De bouw van De Slachtstraat kan beginnen.

Vanmiddag is, na een intensieve voorbereiding,  feestelijk de overeenkomst getekend tussen het Utrechtse Monumenten Fonds en Jos Stelling met betrekking tot het nieuwe filmtheater aan de Slachtstraat (in het voormalige ’t Hoogt). Alle ontwerp- en detail tekeningen zijn de deur uit en het wachten is nu op de bouwvergunning. Gehoopt wordt dat eind oktober met bouw kan worden begonnen.

In het najaar van 2021 wordt dan het nieuwe Filmtheater aan de Slachtstraat geopend.

Redactie

16 reacties

Reageren
 1. Complimenten aan Stelling en het UMF dat ze dit plan ook in een moeilijke tijd doorzetten. Een beetje steun daarbij van de gemeente zou logisch zijn. Bijvoorbeeld door te stoppen met de Machinerie. Een geldverslindend project (gemeenschapsgeld!) dat met de komst van dit nieuwe filmtheater volkomen overbodig is geworden.

 2. Het gevolg van dit initiatief dat ik toejuich zal zijn dat De Machinerie vanwege zijn onaantrekkelijkheid van locatie gecombineerd met de overbodigheid van zijn bestaan nu al bezig is om aanvullende subsidies aan te vragen. En die krijgen ze vast. Want de Utrechtse gemeenteraad weet hoe je vrienden en partijgenoten financieel in het zadel houden moet. dus, dit initiatief gaat via een omweg de belastingbetaler extra geld kosten. Absurd maar Utrecht.

 3. Leuk. Ik hoop dat de goede oude Hoogt tijden (voor Rianne Brouwer) herleven!

  Ik ga er wel van uit dat de gemeente Utrecht nu stopt met subsidie aan het volkedig overbodige project Machinerie. Dat is gewoon weggegooid geld.

 4. Ik herinner me nog heel goed het debat -zelfs details-in het Schiller Theater i.v.m. de Paardenveldparkeergaragebioscoop.Iedereen kreeg alle ruimte voor zijn of haar standpunt.Als ik al die reacties nu lees, mag ik toch op zijn minst verwachten,dat politici/ bestuur verdedigen en uitleggen wat de toegevoegde waarde van de Machinerie is,anders dan dat de kritiek al in het woord besloten ligt.

 5. We mogen in deze stad wel heel dankbaar zijn dat de familie Stelling
  zo van zich doet spreken.
  Geweldig!

 6. Dat verdient een lintje! Zilveren/gouden Domtoren! Of Utrechtse penning!
  Geweldig Jos Stelling en het UMF!
  Heerlijk! weer zo’n sfeervol adres in Utrecht!
  En dat zonder subsidie!

 7. Mooie aanvulling op Springhaver en Louis Hartlooper Complex die ik zeker ga bezoeken.

 8. Fantastische verrijking van het culturele aanbod in de binnenstad, succes met verbouwing!

 9. Fantastisch dat we straks op deze unieke plek weer films kunnen bekijken. Al zal ik die kruip-door-sluip-door zaaltjes 2 en 3 best missen. Het was altijd een beleving om door steegje heen te lopen op weg naar de film. Maar alle lof voor Jos Stelling dat hij van Utrecht nog meer een filmhuis-stad maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *