Wim en Julian beginnen een nieuwe zaak

Op weg naar Terroir (5): bijna open!

  • Door Redactie
  • |
  • 7 oktober 2021
  • |
  • 1 reactie

Het klassieke plafond in ere hersteld

Wim Rieff en Julian Klaassen openen deze maand café-restaurant Terroir. Op de Nuk houden ze je op de hoogte van de vorderingen.

Het is al weer ruim een maand geleden dat we de sleutel van Meneer Buscourr overhandigd kregen. Nog geen 10 minuten na overdracht zijn we in de Lange Nieuwstraat als een gek gaan slopen, om de zaak om te toveren tot Terroir. En in oktober open te gaan. En dat lijken we te gaan halen. Sterker nog: 14 oktober verwachten we onze eerste restaurantgasten. Maar voor het zover is, moeten er nog behoorlijk wat puntjes op de ‘i’ gezet worden.

Gelukkig wordt het to-dolijstje steeds korter. Lange tijd kwamen er voor iedere afgeronde klus twee klussen terug. De emmers verf waren letterlijk en figuurlijk niet aan te slepen. Op veel plekken bleek één laag verf toch echt niet voldoende. Een oud pand is natuurlijk prachtig, maar behoeft veel aandacht. Maar klagen hoor je ons allerminst. De bar staat namelijk, de vloer ligt, de glazen wanden zijn door Jip geplaatst, het klassieke plafond is in ere hersteld en afgelopen weekend is de stamtafel geplaatst. Sterker nog: de eerste wijn (en whisky) is er aan geproefd. Op onze Galvanitas schoolstoelen uit de jaren ‘60. Oerdegelijk. En een geweldig design. 

Naast alle beslommeringen in de zaak zijn er ook nog digitale klusjes: de website (incl. reserveringsformulier) is online (www.caferestaurantterroir.nl), onze social media zijn weer bij (wreed genoeg een uur voordat Facebook en Instagram een avondje plat gingen) en hebben we van de gemeente de vergunning ontvangen. Ook niet onbelangrijk.


Komende dagen hebben we nog even de tijd om ons meubilair te plaatsen en de laatste laag stof van de vloeren te vegen. Nu de finish – of eigenlijk pas de échte start – in zicht komt staan we meer dan ooit te popelen om onze gasten te mogen ontvangen.

Vanaf 15 oktober gaat Terroir open voor diner (en lunch op zondag). De laatste hand aan het herfstmenu wordt momenteel gelegd. De wijnkaart van Terroir is nooit af, maar wel een heel eind. De wijnen liggen alvast op de juist temperatuur in onze klimaatkasten. De eerste reserveringen staan. Laat maar komen, die gasten!

De stamtafel (van Tafelboom) heeft een prominente plek gekregen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *