Wim en Julian beginnen een nieuwe zaak

Op weg naar Terroir (4): het klussen is begonnen!

  • Door Redactie
  • |
  • 3 september 2021
  • |
  • 1 reactie

De sleutel is binnen

Wim Rieff en Julian Klaassen openen in oktober café-restaurant Terroir. Op de Nuk houden ze je op de hoogte van de vorderingen.

Afgelopen woensdag 1 september was het moment dan eindelijk daar: de sleutel is nu écht van ons. De Lange Nieuwstraat 62 én 64 is op dit moment ‘under construction’. Na jaren Meneer Buscourr geweest te zijn is het aan ons de beurt om in een maand tijd de zaak te verbouwen om begin oktober Café-Restaurant Terroir te kunnen openen. We hebben de handen van sommige van onze nieuwe buren al geschud en voelen ons al onderdeel van ‘onze’ straat.

Klokslag 8 droeg Gerrit, beter bekend als meneer Buscourr, de sleutel aan ons over. Nog geen uur later stond de zaag in de muur. Terroir wordt een lichte, tijdloze zaak, waarbij we vooral willen focussen op de wijn, het lekkere eten en de gezelligheid. De Instagram-factor is voor ons minder van belang. Onze zaak moet ‘leven’, de mensen, de wijn en het eten vormen straks het middelpunt van de zaak. Nu nog even niet: een dikke laag zaagsel heeft zich meester gemaakt over het pand.

Ook staat de zaak vol met een gedeelte van de inventaris van Meneer Buscourr, welke we hebben overgenomen. Teveel om straks allemaal te gebruiken. Daarom houden we zaterdag 4 september van 10.00 tot 15.00 garagesale, waarbij er onder andere klassieke soepterrines, servies en glaswerk uit te zoeken vallen. Wees welkom! Ook een leuk moment om alvast een glimp op te vangen van wat straks Terroir is.

Naast het klussen en inrichten zijn er nog een hoop andere werkzaamheden te verrichten: zo zoeken we nog versterking voor ons team. Zowel in de keuken, spoelkeuken als op de vloer.

De komende weken zijn we druk bezig met klussen, terwijl onze chef Wilko bezig is met de menukaart die we vanaf begin oktober gaan voeren. Proefkoken. Onze aannemer en klushulp maken er dankbaar gebruik van. De wijnen staan al klaar, en worden zo her en der geproefd. Het inrichten van je eigen zaak is hartstikke leuk, maar stiekem kunnen we niet wachten tot oktober.

Het klussen is begonnen
Zaterdag is er garagesale
Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • WMJ schreef:

    Garagesail zaterdag 4! september!!!
    Leuk, maar dan moet je de NUK niet op maandagmorgen 6 september ontvangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *