Wim en Julian beginnen een nieuwe zaak

Op weg naar Terroir (3): de handen vol

 • Door Redactie
 • |
 • 2 augustus 2021
 • |
 • 3 reacties

Team Terroir en De Eetplaneet

Wim Rieff en Julian Klaassen openen in oktober café-restaurant Terroir. Op de Nuk houden ze je op de hoogte van de vorderingen.

1 September. Lange tijd leek het nog heel ver weg, maar inmiddels vertellen we dat het nog maar enkele weken in plaats van maanden duurt. Enkele weken tot we de sleutel krijgen van Meneer Buscourr, om de transformatie naar Terroir te beginnen.

Zondag 16 juli ging er een bescheiden flesje bubbels open: dankzij 116 ‘funders’ was de crowdfundingcampagne succesvol beëindigd met als resultaat 200% van het streefbedrag. Daarvoor zijn we natuurlijk erg dankbaar, want een restaurant overnemen, verbouwen en inrichten is immers niet gratis. Dankzij onze funders kunnen we straks aan de slag.

Hoewel, straks…
De voorbereidingen zijn in volle gang. Samen met onze aannemer en interieuradviseur hebben we een plan de campagne gemaakt voor de verbouwing. Er komt een open keuken in het restaurant. Een nieuwe vloer. Het ontwerp voor de bar waar je straks aan kunt eten en drinken is gemaakt, en de glazen scheidingswand tussen proeflokaal en restaurant wordt as we speak voorbereid door Jip Utreg (https://jiputreg.nl/). We proberen immers zoveel mogelijk plaatselijke leveranciers te betrekken bij ons project. Zowel voor de inrichting als de keuken. Kazen van Stalenhoef aan de Twijnstraat, varkensvlees van Buitengewone Varkens (https://www.buitengewonevarkens.nl/) en ga zo maar door.

Nederlandse wijnen krijgen ook een plekje op de kaart, maar niet exclusief‘En wijnen uit de streek dan?’ horen we u zeggen. Stadswijngaard Utrecht verwacht pas eind 2023 de eerste wijn op de markt te brengen, dus daar moeten we nog even op wachten. Maar wees gerust, Nederlandse wijn krijgt ook een plekje op de kaart, maar niet exclusief. Overal ter wereld wordt goede wijn gemaakt. Daarvoor creëren we graag een podium.  Ook tijdens onze pop-up, die op het moment van schrijven net begonnen is. Samen met Coen en Jac van De Eetplaneet zijn we volop bezig onze gasten fijne wijn te schenken en ambachtelijke gerechtjes te serveren. De pop-up zit bomvol, net als de klimaatkasten: 120 verschillende wijnen staan er op de kaart, wat eigenlijk nog maar een voorproefje is van het ‘echte’ Terroir straks. Over een maand of twee, als we klaar zijn met verbouwen.Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

3 reacties

 • Michael Schuurmans schreef:

  Succes heren! Wel een beetje kale muren. Nou heb ik toevallig nog wat wandbekleding staan alhier… en eh… de tekening van Wim komt sowieso naar jullie toe. 😉

 • Anneke schreef:

  En waar is het dan?

 • Redactie De Nuk schreef:

  Terroir komt in de Lange Nieuwstraat. Op de plek waar nu mr Buscourr zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *