Cultuuroptimisten

Lid worden van We Are Public in Utrecht? Het is nu of nooit

  • Door Redactie
  • |
  • 13 februari 2019
  • |
  • 1 reactie

Foto: Super Formosa Photography

We Are Public zoekt nog minstens 584 leden die zich voor 23 februari aansluiten in Utrecht. Het platform kan pas echt van start in de stad als het 1500 leden heeft verzameld.

Via We Are Public kan je voor een vast bedrag van 17 euro per maand  op een nieuwe manier cultuur ontdekken en beleven. Word je lid, dan kun je direct onbeperkt op cultureel avontuur bij alle aangesloten instellingen.

Het is opmerkelijk dat We Are Public in Utrecht nog geen 1500 leden heeft; in de andere steden waar de organisatie actief is ging dat makkelijker.

 

We Are Public is een non-profit organisatie die is opgericht in 2014. Het doel is een community te vormen van culturele avonturiers en een nieuw zakelijk model voor de culturele sector te ontwikkelen. De zalen zitten namelijk voller en de makers en instellingen worden betaald voor het bezoek.

Het resultaat na vier jaar We Are Public: 110.000 nieuwe cultuurbezoeken die gezamenlijk ruim €1.200.000 hebben opgeleverd voor cultuur. De organisatie heeft bewezen dat het nieuw publiek op de been brengt. Ledenonderzoek wijst uit dat 95% van de We Are Public-leden het merendeel van de voorstellingen niet zouden hebben bezocht zonder het We Are Public-lidmaatschap.


‘Makkelijker doordeweeks even naar een voorstelling of concert’ 

Voor Utrechter Merijn Koops geldt dit ook. Hij was meteen overtuigd van de voordelen van We Are Public en is lid geworden toen dat kon in Utrecht. “Ik ga altijd al graag naar musea, en heb dan ook al jaren een Museumjaarkaart. Ook ging ik sporadisch naar een voorstelling. Mijn cultuurbezoek is drastisch toegenomen sinds ik lid ben van We Are Public”, vertelt Merijn. “Ik ging laatst met een vriend een biertje drinken. We hebben allebei een We Are Public-pas, dus bekeken de agenda. We zagen dat er tof een bandje speelde in EKKO, ZES. Dat was heel goed, ik ben blij dat ik het heb ontdekt, door We Are Public.” Verder bezocht Merijn onder andere de band Postman in De Helling, een Pecha Kucha Night in Het Huis Utrecht en een tentoonstelling.

Merijn gelooft dat een We Are Public-pas de drempel verlaagt om een culturele activiteit te bezoeken. “Je gaat makkelijker doordeweeks even naar een voorstelling of concert als je niet hoeft te betalen. We blijven toch Nederlanders”, lacht hij. Merijn ziet ook in dat het goed is voor de Utrechtse cultuursector. “Je komt ook in aanraking met andere plekken. Het is een soort van kruisbestuiving. Het is met We Are Public makkelijker om de hele Utrechtse cultuursector te volgen in plaats van de culturele instellingen die ik zelf volg op Facebook.”

 

Welke Utrechtse plekken doen mee? 
Vrijwel alle Utrechtse theaters, concertzalen, podia, bioscopen en musea doen mee. Je kan als We Are Public-lid terecht voor het spannendste programma bij onder andere Stadsschouwburg Utrecht, TivoliVredenburg, dB’s, Het Huis Utrecht, Springhaver, Theater Kikker, FOTODOK, Theater Utrecht en Louis Hartlooper Complex.

Daarnaast is je We Are Public-pas is ook geldig bij meer dan 400 instellingen in o.a. Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Leiden en Den Bosch.
Check hier het volledige programma van We Are Public. Hier is het volledige programma van We Are Public te vinden.

 

Een selectie van het programma:

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *