Het boek is nog steeds actueel

Na 25 jaar brengt Marja Oosterman eindelijk kinderboek ‘ALF- een geheim heb je niet alleen’ uit

Deze week is het kinderboek ‘ALF- een geheim heb je niet alleen’ verschenen. Het is het tweede kinderboek van de Utrechtse schrijfster en publicist Marja Oosterman.

Het boek heeft een lange voorgeschiedenis. Marja schreef het boek 25 jaar geleden, maar had de ene na de andere pech om niet te zeggen teleurstelling, met de illustraties. Rond de eeuwwisseling is het verhaal daarom als feuilleton geplaatst op internet, waar sedertdien honderden kinderen het hebben gelezen.

Twee jaar geleden bracht Willy Kruijssen die haar eerste kinderboek illustreerde (niet meer te koop), Marja in contact met een van zijn leerlingen van zijn tekencursus bij Pier K in Hoofddorp. Deze Dana Dekker, nu 21 jaar jong, heeft 67 zeer sprekende tekeningen gemaakt bij het boek. De boekpresentatie was derhalve afgelopen vrijdag in Hoofddorp waar het boek enthousiast is ontvangen.

Het boek is nog steeds actueel en sluit zelfs naadloos aan bij het thema van de komende kinderboekenweek, Gi-ga groen. Marja heeft slechts voor deze gedrukte uitgave een aantal woorden gemoderniseerd en enkele woorden vervangen.

Korte samenvatting van het boek:

Alf gaat vaak met zijn vader naar de moestuin. Maar liever gaat hij de wilde natuur in. Hij kan er heerlijk fantaseren en wegdromen. Niet ver van Alfs huis is een groot verwilderd natuurgebied. Alf mag er niet komen van zijn ouders, want het is er gevaarlijk. Er zijn zelfs moerassen! Maar als Alf een gat in het hek ontdekt, kan hij het niet laten om op onderzoek uit te gaan. Op het terrein doet hij allerlei ontdekkingen. En wie praat daar nou tegen hem, is dat een plant, een elfje, of gewoon een meisje? Hij moet steeds vaker liegen tegen zijn vader en moeder en daar krijgt Alf het per keer moeilijker mee, vooral als hij op het terrein een groot geheim ontdekt.

Rond het verschijnen van het boek worden diverse acties gestart, zoals een landelijke kleurwedstrijd en een speuractie voor kinderen in Utrecht-Oost, het stadsdeel waar Marja woont.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *