Op naar een ster?

Michelin neemt Utrechts restaurant Hemel en Aarde op in de gids: “Levendigheid, creativiteit en de nodige durf”

Renee van der Weijden (m) beweegt hemel en aarde om de seizoenen tot leven te brengen

Michelin maakt in de aanloop naar de officiële lancering in 2023 maandelijks een aantal namen bekend, die nieuw zijn opgenomen in de gids. Of deze namen een Groene Ster, Bib Gourmand, Michelinster of een bestekje krijgen, blijft tot de presentatie van de gids geheim. Deze keer behoort het Utrechtse Hemel en Aarde tot de uitverkorenen.

De gids schrijft het volgende over het restaurant in het voormalige Polman’s Huis.

Rene van der Weijden en zijn team bewegen hemel & aarde om de seizoenen tot leven te brengen. Ze ontvangen u in een majestueus hoekpand waar ook hotel Nox huist, en al van buitenaf uw aandacht grijpt. Azuurblauw, goud en wit kleuren het stijlvolle interieur dat u in een ‘hemelse’ omgeving onderdompelt. De diepgaande smaken van aloude technieken als fermentatie en garums worden geassocieerd met modernere bewerkte bereidingen. De chef benadrukt de diversiteit van al het lekkers dat de aarde te bieden heeft met levendigheid, creativiteit en de nodige durf. Gestoofde groene kool associeert hij met een mengeling van kastanje en witte miso, gezouten pindanoten, gefrituurde boerenkool en een smeuïge jus van rode kool die een fijne aciditeit en pep geeft. Top veggie.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *