Binnenkort start de procedure rondom de opvolging

Lucia Claus neemt aan het eind van het seizoen afscheid als directeur van Stadschouwburg Utrecht

 • Door Redactie
 • |
 • 24 maart 2022
 • |
 • 2 reacties

Lucia Claus trad in 2007 aan bij Stadsschouwburg Utrecht. Samen met haar team zette zij zich in voor verbinding van de schouwburg met de stad en regio. Ook richtten ze zich op publiek buiten de muren van de schouwburg en (co)produceerden voorstellingen op locaties zoals vliegveld Soesterberg, de Steenfabriek in de Bosscherwaarden, station Utrecht CS en het AZC-Einsteindreef. Onder haar leiding kwam in 2016 een omvangrijke verbouwing van de schouwburg gereed.

“Na 15 jaar met veel plezier leiding te hebben gegeven aan Stadsschouwburg Utrecht, geef ik met een nieuwe cultuurplanperiode in het vooruitzicht, in vol vertrouwen graag het stokje over aan mijn opvolger,” aldus Lucia Claus.

“Trots kijk ik terug op wat we samen hebben bereikt: ons fantastisch team van medewerkers weet een gevarieerd, actueel en kwalitatief goed programma te verbinden met een groot en gretig publiek, van jong tot oud, bekend en nog onbekend met de magie van het theater. Ik heb het heel inspirerend gevonden om te mogen werken in een stad met korte lijnen naar de beleidsmakers van de gemeente Utrecht en waar zo intensief wordt samengewerkt in de culturele sector. Het is een grote eer een bijdrage te hebben mogen leveren hieraan.”

Volgens de Raad van Toezicht heeft Lucia Claus met visie en een groot hart voor theater de schouwburg nog nadrukkelijker op de kaart gezet. Ze laat een, zowel artistiek als zakelijk, solide theater achter waar het huidige team en haar opvolger op voort kunnen bouwen.

Binnenkort start de Raad van Toezicht de procedure rondom de opvolging.

Lees hier het interview dat De Nuk eerder met Lucia Claus publiceerde.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Evert Kamphorst schreef:

  Ik heb het interview op de Nuk gelezen. Het lijkt me vooral een directeur die op de winkel past. Tijd voor meer bevlogenheid en fantasie. Vijftien jaar was lang, misschien te lang.

 • Roland Goetgeluk schreef:

  GASTVRIJHEID ZEER AANWEZIG

  Ik ben zeer tevreden over de programmering.

  Wat ik zeer goed gelukt vind is de gastvrijheid en professionaliteit van het personeel. En dat moet ook de invoed van mevrouw Claus zijn. Daar kunnen heel wat organisaties een voorbeeld aan nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *