Mumcuyan treedt in februari in dienst

Sewan Mumcuyan nieuwe directeur/bestuurder Stadsschouwburg Utrecht

Sewan_Mumcuyan (foto: Hjarald Agnes)

De Raad van Toezicht van Stadsschouwburg Utrecht maakt vandaag bekend dat Sewan Mumcuyan wordt benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder. Met ingang van 1 februari 2023 is hij de opvolger van voormalig directeur/bestuurder Lucia Claus die in juni afscheid nam. 

Op dit moment is Sewan Mumcuyan als directeur/bestuurder bij &CC verantwoordelijk voor de exploitatie van Het Koorenhuis en Concordia, twee cultuurhuizen in het centrum van Den Haag, en richt hij zich met ‘Huis voor Makers’ op talentontwikkeling, programma’s en producties. Sinds zijn aantreden in 2016 heeft hij gewerkt aan een stevige positionering en profilering van Het Koorenhuis als een culturele en creatieve hotspot en verankering binnen de Haagse culturele infrastructuur. De exploitatie van Concordia is nu in ontwikkeling. Sewan heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor o.a. een diverse en inclusieve Haagse cultuursector en het ondersteunen en faciliteren van makers en professionals. 

Naast zijn werkzaamheden in Den Haag vervult Sewan diverse nevenfuncties; als toezichthouder bij culturele organisaties waaronder Mocca (Expertisenetwerk Cultuureducatie Amsterdam) en Vlaams-Nederlands Huis deBuren (Brussel), en als commissievoorzitter bij het Fonds Podiumkunsten. Voor de Gemeente Utrecht was hij lid van de kerncommissie Cultuurnota 2021-2024 en voorzitter van de adviescommissie Wijkcultuurhuis Merwedekanaalzone, lid visitatiecommissie RAUM en lid commissie Culturele Zondagen 2021-2024.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *