IJzeren podiumdieren

Le Guess Who? wederom genomineerd voor Beste Festival van Nederland

Barry Spooren. (foto:Melanie Marsman)

De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) heeft de nominaties voor de IJzeren Podiumdieren bekend gemaakt. Het Utrechtse festival Le Guess Who? is genomineerd in twee categorieën, namelijk: Beste Festival en Beste Marketeer; die laatste op naam van Barry Spooren, de Marketing Manager van Le Guess Who?. 

De genomineerden in de categorie Beste Festival zijn:

Le Guess Who? (Utrecht)

Roadburn (Tilburg)

Lowlands (Biddinghuizen)

Welcome To The Village (Leeuwarden)

Le Guess Who? won prijs voor Beste Festival eerder al in 2012, 2014 en 2018

Uit het juryrapport van de uitreiking in 2018“Le Guess Who? was wederom onderscheidend door het vernieuwend programma. Ze zijn uitdagend, goed bezocht, divers. Ze zorgen voor een goed werkklimaat en de hele stad Utrecht wordt bij het festival betrokken. (…) De organisatie bewijst keer op keer dat je met doordachte, vernieuwende en diverse programmering ook publiek kunt trekken.”

Genomineerd naast Barry Spooren in de categorie Beste Marketeer zijn Joost van Abeelen (WOO HAH! Festival, Tilburg), Lisanne de Haan (De Flux, Zaandam) en Kimtessa Hill (TivoliVredenburg, Utrecht).

Ook Utrechtse collega Marlies Timmermans (EKKO) is genomineerd. Zij komt in aanmerking voor de titel Beste Directeur.

Ook de Utrechters Kimtessa Hill (boven) en Marlies Timmermans zijn genomineerd

 

Le Guess Who? 2019

De dertiende editie van Le Guess Who?, internationaal festival voor grensverleggende muziek, vond plaats van 7 t/m 10 november. Het festival bracht dit jaar 20.598 bezoekers uit maar liefst 61 verschillende landen samen in Utrecht, waarmee het de drukstbezochte editie ooit was.

Over de IJzeren Podiumdieren

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, die sinds 1997 jaarlijks door de VNPF worden uitgereikt in de categorieën Beste Directeur, Beste Podium, Beste Programmeur, Beste Marketeer en Beste Festival.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking op Eurosonic Noorderslag op zaterdag 18 januari 2020 in de Oosterpoort, Groningen.

 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *