Nu ook in Overvecht en Wittevrouwen

Le Guess Who? kondigt met U? grootste gratis dagprogramma ooit aan

Le Guess Who? heeft het doel om mensen samen te brengen door middel van muziek en cultuur. U? is het verbindende en gratis toegankelijke dagprogramma van Le Guess Who?, gemaakt voor en mét de stad Utrecht. Hiermee draagt Le Guess Who? haar missie om mensen te verrijken met inspirerende muziek en cultuur nog verder uit naar de stad. Van 10 t/m 13 november 2022 keert U? terug voor een tweede editie.

Steeds meer wijken nemen deel aan het Utrechtse festival. Naast de Binnenstad, Lombok, 2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier, Transwijk en Cartesius, gaat U? nu ook voor het eerst naar Overvecht en Wittevrouwen. Het programma wordt gemaakt met of zelfs geheel door Utrechters, lokale initiatieven, ondernemers, maatschappelijke instellingen en buurtcentra. Bewoners en lokale initiatieven werden door middel van een open call uitgenodigd om deel te nemen. Er kwam een grote hoeveelheid en diversiteit aan inzendingen binnen.

Op het programma van U? vind je onder andere muziekoptredens, exposities, workshops, stadswandelingen, films en zelfs bokswedstrijden en een day rave. Nu deelt U? de eerste 54 activiteiten van het festivalprogramma.

In Overvecht bezoek je ZIMIHC Theater Stefanus waar je o.a. kunt deelnemen aan een dansworkshop met de uit Kenia afkomstige John Kayongo, proef je verschillende gerechten van internationale cateraars uit Overvecht en hoor je muziek van Koerdische groep Cirkel om de Haard.

Ontdek wat De Voorkamer in Lombok te bieden heeft door deel te nemen aan allerlei activiteiten: van linodruk en henna tot borduren en verschillende spellen. Wil je meer zien van de wijk? Ga dan mee met de Migrantour, een indrukwekkende wandeling door Lombok, opgezet en geleid door mensen met een migratieachtergrond.

In het Werkspoorkwartier kun je bij De Nijverheid installaties bekijken en betreden: stap binnen in de analoge fotobooth van Het Kleinste Kamertje en laat in Kunsthal Kloof een kunstwerk van Aloïs ‘Birdguy’ van Bruchem op je t-shirt zeefdrukken. Verder organiseert Freaky Dancing er een experimentele clubmiddag en is er op dezelfde dag een day rave bij Hof van Cartesius, georganiseerd in samenwerking met Antenne en Proces Kabaal.

Innovatief hiphopartiest Ido Hoogendoorn is hard op weg pionier te worden in de volgende generatie rap. Onder de naam Heavyspitters host hij een middag vol rauwe hiphop acts in boksschool Jimmy’s Gym. Deze worden afgewisseld met bokswedstrijden en dansoptredens van breakdancegroep Ucrew.

In Transwijk hoor je de hele dag livemuziek, met optredens van o.a. het Rotterdamse Brintex Collective, een groep geïnspireerd door jazz, hiphop en elektronische muziek, en de legendarische Utrechtse band We vs. Death die hun eerste show in bijna dertien jaar geeft. Verder vind je er een podium gehost door het experimentele platenlabel aural conduct.

Gedurende alle dagen van U? kun je verder een bezoek brengen aan Het Huis van Betekenis, waar drie ‘ongehoorde’ portretten te zien zijn van daklozen die met moed en moeite het dagelijks leven in de stad Utrecht trotseren, en de nieuwe gratis toegankelijke kunsthub van Museum Speelklok, waar werk wordt geëxposeerd dat is geïnspireerd op de muziek en techniek uit het museum.

Van 10-13 november 2022 is de tweede editie van U? door heel Utrecht gratis te bezoeken. Later in oktober wordt het volledige programma bekend gemaakt. Bezoek voor meer informatie www.leguesswho.com/u

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *