grensverleggende makers

Le Guess Who? Untitled: De diepte in met lokale partners

James Merry. Foto: David Ablehams

Festivalbezoekers kunnen zich tijdens het internationale festival Le Guess Who? ook overdag onderdompelen in culturele activiteiten die plaatsvinden in heel Utrecht. 

Het programma voor de dertiende editie van Le Guess Who?, die van 7 tot en met 10 november plaatsvindt in Utrecht, is met de aankondiging van Untitled compleet.

“Untitled schept voor ons de ruimte om samen met lokale partners en hun expertise nog verder de diepte in te gaan qua programma. Tegelijkertijd geeft het structuur en kun je als bezoeker zelf kiezen hoe je het liefst op wil gaan in onze zoektocht naar een ander geluid. Het programma breidt zich organisch uit met naast muziek ook beeldende kunst, film, fotografie, documentaire en gesprekken. Daardoor kunnen we nog meer invalshoeken laten zien.”
– Bob van Heur, artistiek directeur Le Guess Who?

Inhoudelijke samenwerkingen
Voortbouwend op het programma van 2018, heeft Le Guess Who? dit jaar de samenwerkingen met de Utrechtse culturele partners Centraal Museum, BAK – basis voor actuele kunst, Kapitaal en Casco Art Institute: Working For The Commons geïntensiveerd. Nieuw dit jaar is de samenwerking met het internationale platform Kickstarter en de lokale culturele partners Springhaver, Universiteit Utrecht (Musicology & Urban Futures Studio), FOTODOK, SPRING Performing Arts Festival, De Utrechtse Boekenbar, IMPAKT en RAUM.

In samenwerking met Centraal Museum presenteert Le Guess Who? werk van visueel kunstenaar James Merry als onderdeel van het gecureerde programma van Iris van Herpen & Salvador Breed, evenals een indrukwekkende video-installatie van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Gabrielle Goliath.

Printstudio Kapitaal transformeert tot officiële Hang Out van het festival en presenteert samen met het internationale platform Kickstarter en The Creative Independent een uitgebreid programma van publiek toegankelijke interviews met artiesten, een on-the-spot gecreëerde printtentoonstelling, live radio-uitzendingen van Stranded FM en veel meer.

Springhaver vertoont een driedaags programma met films en documentaires van grensverleggende makers, deels gerelateerd aan artiesten die tevens op het festival spelen. Een greep uit de titels: Babylon (Franco Rosso), Black Mother (Khalik Allah), Closer To God (Annette Berger), The Burial of Kojo (Sam Blitz Bazawule), The Devil and Daniel Johnston (Jeff Feuerzeig), Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story (LUCA Productions) en Zerzura (Christopher Kirkley).

In samenwerking met FOTODOK en Casco Art Institute presenteert Le Guess Who? een tentoonstelling met werk van de in Utrecht woonachtige fotograaf Kevin Osepa (1994), in 2017 afgestudeerd aan de HKU en recent winnaar van de ING Unseen Talent Award 2019. Het volledige programma van Untitled is te bekijken op de website van Le Guess Who?.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *