Coronaproof dineren

Hotel the Nox gaat donderdag gewoon open: diner op kamer

Vito is er klaar voor.

Na een verbouwing van vier jaar zou het voormalige Polman’s Huis aanstaande donderdag de deuren open. De nieuwe bewoners, hotel The Nox en restaurant Hemel en Aarde, waren er klaar voor en toen kwamen de nieuwe coronamaatregelen. Vito Reekers, chef-kok van Hemel en Aarde, bedacht een oplossing die hij  “een verantwoorde en positieve draai noemt.” Voor 100 euro per persoon kunnen gasten overnachten in The Nox en krijgen ze een viergangendiner en ontbijt aangeboden. Het diner wordt op de kamer geserveerd.

Ook andere hotels bieden in deze periode een scherp geprijsd arrangement aan. Zo komt hotel-restaurant Brass aan het Janskerkhof op vrijdag en zaterdag met een zogeheten Locktober actie. Voor 125 euro per persoon krijgen gasten een overnachting, 4 gangendiner (inclusief wijn) en ontbijt aangeboden. Dit diner wordt in het restaurant geserveerd.

Hotel Karel V, waar sinds oktober Leon Mazairac als chef-kok werkzaam is, doet niet aan speciale aanbiedingen. Het restaurant en de brasserie zijn open voor hotelgasten. Directeur Holman: “Dankzij de NOW-regeling kunnen we het personeel gewoon door laten werken. Natuurlijk is het minder druk dan normaal. Maar daardoor kunnen we gasten nog meer service bieden dan ze gewend zijn.”

Morgen dient een kort geding van 30 horecaondernemers tegen de staat. Zij eisen dat de sluiting van restaurants onmiddellijk van tafel gaat. De ondernemers voelen zich daarbij gesterkt door het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseerde de restaurants open te laten.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *