Een huis voor Haasje

Het sprookjesachtige Lapland als inspiratiebron voor kinderboek

Op vrijdag 28 februari is het nieuwe boek ‘Een huis voor Haasje’ van Utrechters Rinske Bouwman en Anne Gadellaa verschenen. 

 

Haasje is geen haas en ook geen konijn, maar een hondje dat Haasje heet. Repje is een meisje. Repje reed vorige week met haar moeder in de auto en toen kroop er een vuilniszak over de weg. Daar zat Haasje in. Hij mocht mee naar huis.
Als de moeder van Repje allergisch blijkt te zijn voor Haasje, moet hij weg. Repje besluit om zelf een nieuw huis te gaan zoeken voor Haasje.

Geïnspireerd door het sprookjesachtige IJsland en Lapland, maakten Anne Gadellaa (foto’s en illustraties) en Rinske Bouwman (schrijver) Een huis voor Haasje. Een hartverwarmend boek over een dapper meisje en haar hond.
Anne heeft een tweede huis en dat is Lapland. Ieder jaar vertrekt ze naar Het Noorden om te fotograferen. Deze streek inspireerde haar, en zo bedacht en tekende ze Haasje en Repje. Tijdens een expositie in Café de Morgenster in Utrecht van haar werk, ontmoette ze Rinske (schrijver en theatermaker). Rinske werd enthousiast van de twee avonturiers op de illustraties van Anne. Vanaf toen hebben Rinske en Anne samen gewerkt aan een verhaal. Anne illustreerde en fotografeerde en Rinske schreef  de tekst. En zo werd ‘Een huis voor Haasje’ geboren. Rinske omschrijft haar stijl zelf als macaber/humoristisch/absurd maar niet absurdistisch. “Een beetje Toon Tellegen meets Quentin Tarantino.”

Eerder schreef Anne voor De Nuk een verhaal over haar liefde voor Lapland. Dat kan je hier lezen.

 

Redactie

4 reacties

Reageren
  1. Wat een fijn kinderboek is dit. Ouders kunnen verdwalen in de mooie illustraties van Anne. Succes dames met de volgende samenwerking

  2. Het is een boeiend kinderboek met ongelooflijk veel diepere metaforen en boodschappen, dan in eerste instantie zichtbaar lijkt. Iedere keer is er meer zichtbaar als je de tekeningen goed bekijkt. Zeker een aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *