videocolumn

Henk is nukkig over het arbeidersverraad van Mei Li Vos

Ondanks het feit dat er geen 80-urige werkweek meer is, pensioenen bestaan, er een minimumloon is en dat de werkomgevingen veilig zijn, kun je volgens Henk best een hekel hebben aan vakbonden. Inmiddels bestaat er ‘Alternatief voor Vakbond’ (mede)geleid door Mei Li Vos, de lijsttrekker van de PvdA voor de Eerste Kamer. Die club wil vakbonden afschaffen en buiten de vakbond om cao’s sluiten met werkgevers. “Vroeger zouden ze dat arbeidersverraad hebben genoemd.”

Laat uw reactie achter

Reactie

8 reacties

 • joost schreef:

  Je kan best een hekel aan Henk Westbroek hebben maar hij heeft ook nu weer gewoon gelijk.

 • Małgosia schreef:

  Ik heb geen hekel aan Henk en vind tóch dat hij hier wel gelijk heeft. Arbeidersverraad van Mei Li Vos. Wanneer schopt de Pvda haar uit de partij?

 • herman schreef:

  Die wordt er echt niet uitgetrapt. Genoeg connecties binnen de partij om lijsttrekker voor de Eerste Kamer te worden. Een soort suïcide van een partij die zijn leven als voltooid beschouwd. Hetgeen al jaren het geval is overigens.

 • Johan Arentshorst schreef:

  Ik ben het soms niet met Henk eens maar nu wel.
  Succes verder Henk.
  Met vriendelijke groet
  Johan Arentshorst

 • Lillian de Muis schreef:

  Ze werd bewust op een onverkiesbare plaats voor de eerste kamer gezet door Wouter Bos, maar na een intermezzo van een paar jaar kwam ze groots terug. in de eerste kamer. Kritiek van mannen op haar doen en lasten doet ze af als seksisme. Klaar.

 • L. Ringelink schreef:

  Ook de bonden zijn bezig in hun eigen wereldje en kijken zeker niet over hun grenzen, ze nemen goed waar wat de politiek aan het doen is en copieeren dat gedrag. Ze zijn er zeker niet voor hun achterban en dat geld voor beide partijen.

 • Andre schreef:

  Maaruh, daadwerkelijk niets wat hij in anderhalve minuut heeft gezegd is waar, en dat is best knap.

 • Kees Marges schreef:

  Ze pleegt fraude en is corrupt. Haar bond tekent cao-en die slecht voor werknemers en werkneemsters zijn. Door dat tekenen krijgt haar bond geld van werkgevers om het eigen bondspersoneel te betalen. Inclusief en vooral de bestuurders. Geld van de bond stoppen ze dus in eigen zak.
  Onvoorstelbaar dat de PvdA als partij dit aanvaardt. Zelfs op een congres is niemand die daar wat van zegt of het congres vraagt in een motie daar afstand van te nemen. Blijkbaar is dit bij de PvdA getolereerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *