George moet blijven

Gezocht: Rambo voor George

 

Het belletje dat ik kreeg over George sloeg in als een bom. Hij? Uitgezet? Naar Paramaribo? Waarom in vredesnaam. Die lieverd. Actie! Nu.

Je gaat bellen. Eerste vereiste is om George zelf aan de lijn te krijgen en te ontmoeten. Want: Is het echt waar en wat vindt hij daar van? Ik zette een heel netwerk op scherp en wist hem na enkele dagen aan de lijn te krijgen. Het was een soort van via-via-via-via jacht.

Les 1: Daklozen zijn verdomd moeilijk snel te bereiken. Dat is altijd een nadeel.

Bij het stadskantoor steekt een verwaaide en emotionele George een verhaal af dat ik maar half kan bevatten. Het SMS’je van de vliegmaatschappij dat hem verzoekt op tijd op Schiphol te zijn, doet pijn aan zijn ogen. Dus weer bellen, nog een via-via-via-via jacht. Want er zijn veel open vragen. Hoe zit het en is er dan niemand die hem onder zijn arm kan nemen? Hoe kan dit? En: Met collega’s van De Nuk snel, heel snel rumoer maken. Kan er iemand in de gemeenteraad… ? Etcetera.

Les 2: Utrecht heeft een lappendeken aan organisaties die zich om mensen als George bekommeren. Mooi, maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel. George is overal geweest en nergens is er een oplossing boven water gekomen. Een gordiaanse knoop zonder einde. Utrecht kent blijkbaar geen Stadsrambo die voor mensen als hij tot het gaatje gaan. En George is, zo lijkt het vandaag, de sigaar.

Of vergis ik me? Zijn er wel tien Rambo’s tot het gaatje gegaan? Ik denk het wel, gezien de medewerking die ik kreeg. Ik hoop dat er ergens, in Utrecht of Den Haag zich nog een Rambo schuil houdt. Zo’n mens van actie en weinig woorden. Die zegt: blijf.

Frank Dries

Vanmiddag zal George aanwezig zijn bij het vragenuurtje van de gemeenteraad in het Stadhuis.  Het begint om 17.00 uur en iedereen is welkom.

Morgen is Straatnieuws met het uitgebreide verhaal over George overal te koop.

Vanochtend was Frank Dries te gast bij RTV Utrecht. Luister hier het gesprek terug.

Auteur Frank Dries
Auteur

Frank Dries

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

  • Trudie schreef:

    Vandaag Valentijnsdag, De Dag van Liefde voor iedereen ongeacht geslacht, afkomst etc.
    Wat zou het mooi zijn als George op deze dag, mag horen da hij in Utrecht mag blijven.

  • Willie van kuijk schreef:

    Wie komt er ineens op het idee om deze man uit Nederland te verplaatsen naar 20 jaar hier te hebben geleefd. Heeft nooit iemand kwaad gedaan ,doet nuttig werk ( voor heel weinig geld) . Kom zeg Does lief en laat George lekker blijven. ?❤️?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *