expositie

Genootschap Kunstliefde zoekt verbinding 

Jongstleden zondag 8 april opende Kunstliefde een tweede ledententoonstelling met de titel Nexus 2. Het Latijnse woord ‘Nexus’ kan worden vertaald als ‘verbinding’. De exposerende kunstenaars, leden van Kunstliefde, hebben zich laten inspireren door het woord Nexus en zochten ieder voor zich, naar verbondenheid. 

Genootschap Kunstliefde (wordt het geen tijd voor een vervangend woord voor genootschap?) toont met deze expositie aan springlevend te zijn, niet van de wijs te zijn door een dreigende huurverhoging. Het is een expositie die ertoe doet, de tentoongestelde werken tonen stuk voor stuk kwaliteit van een hoog niveau. De getoonde werken zijn door een commissie geselecteerd en dat laat zich zien. Het aanbod is breed, disciplines die zijn vertegenwoordigd zijn schilderkunst, grafiek, keramiek en fotografie. 

De expositie is ruim opgezet waardoor ieder kunstwerk de ruimte krijgt die het nodig heeft. Zonder anderen te kort te doen viel mij een groot zelfportret van Eline Peek op, maar ook een prachtige keramische installatie van Lou Vos, ‘timelaps’ getiteld waarbij ik me wel afvraag voor welke woon/werkruimte dit bedoeld is, maar mooi is het. Ook het razendknap gemaakte keramiek van Ellis Veth trok mijn aandacht. Veth heeft een fascinatie voor het leven, maar ook voor de dood. Zij toont drie dierenharten van kleine zoogdieren die zij met de hand heeft gevormd en geglazuurd.  

De tentoonstelling is tot 28 april te zien in de Nobelstraat 12a. www.kunstliefde.nl voor meer informatie. 

 

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *