Renovatie in 2023

Vlampijpateliers weer open, kunstenaars kunnen aan het werk

De Vlampijpateliers (foto; Manja Hoedeman)

Een week na de onverwachte sluiting zijn vanochtend de Vlampijpateliers weer opengegaan. De ateliers waar 85 kunstenaars werken ging vorige week om veiligheidsredenen dicht. Met een tijdelijke noodinstallatie kan er weer gewerkt worden. Inspectie en werkzaamheden worden komende weken voortgezet. De kunstenaars hebben de sleutels van hun atelier gekregen.

Kunstenaar Lou Vos is blij dat ze weer aan de slag kan en spreekt van adequaat handelen door de gemeente. Dat met de sluiting van een week de schade beperkt is gebleven, durft ze niet te zeggen.

“Ik weet niet wat deze week voor andere kunstenaars heeft betekend. Het is goed mogelijk dat er inkomstenverlies is geleden doordat er niet gewerkt kon worden. Dat is nog wel een punt van aandacht.”

Wethouder Eelco Eerenberg liet tijdens het vragenuur van de gemeenteraad gisteren weten dat afgelopen week alles in het teken stond van een snelle oplossing. Vragen over mogelijke compensatie voor kunstenaars zal hij in een later stadium beantwoorden. Wat betreft de renovatie van het pand meldde hij dat in 2022 de business case klaar zal zijn en de renovatie in 2023 gerealiseerd moet zijn. Een eerdere renovatie is volgens hem vanwege een wereldwijd tekort aan materiaal en krapte op de arbeidsmarkt niet mogelijk.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *