Max en de minimonsters

Geef een prentenboek cadeau aan een half miljoen kinderen

Hester Assen: "De actie is bestemd voor kinderen die een boek niet vanzelf krijgen"

Vrijdag 18 juni start de landelijke campagne “Geef een prentenboek cadeau”. Dit jaar gaat het om het boek Max en de Maximonsters. Het doel is dat minstens een half miljoen kinderen het boek cadeau krijgen.

Er zijn in Utrecht echter veel kinderen die opgroeien in gezinnen waar weinig tot niet (voor) gelezen wordt. De PvdA Utrecht wil dat  ook deze kinderen het boek ontvangen. Boekwinkels Broese, Bruna Overvecht en de Utrechtse Kinderboekenwinkel werken samen met ons en Taal Doet Meer aan deze actie. Mensen kunnen in de winkel een extra prentenboekje kopen voor 2,50.

Het doel van deze jaarlijkse campagne is dat lezen en voorlezen gestimuleerd wordt.  PvdA raadslid Hester Assen: “Lezen is leuk! Op jonge leeftijd genoot ik al van alle nieuwe werelden die ik via een boek ontdekte. Maar behalve leuk is lezen ook goed voor de (taal) ontwikkeling van kinderen. Dat geldt ook voor voorgelezen worden. En lang niet alle kinderen groeien op in een gezin waar gelezen wordt. Daarom hoop ik dat ontzettend veel mensen een extra boekje kopen, bestemd voor kinderen die dat niet vanzelf krijgen”.

Bij de Utrechtse Kinderboekenwinkel en boekwinkels Broese en Bruna Overvecht kunnen mensen vanaf vrijdag 18 juni voor 2,50 een extra boekje kopen. De PvdA zorgt er dan, samen met organisaties uit de stad zoals Taal Doet Meer, Bibliotheek Utrecht en aanbieders van voorschools onderwijs, dat de extra boekjes terecht komen bij de kinderen.

Ook helpen? Koop een extra boekje en laat een kind lezen! Komt u niet in een boekwinkel? Dan is doneren mogelijk via deze website https://utrecht.pvda.nl

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *