Ondubbelzinnig oordeel

PvdA-leden zetten ‘onverkiesbare’ Hester Assen op tweede plek

Er was grote verbazing en verontwaardiging toen de selectiecommissie van de PvdA besloot raadslid Hester Assen op een achtste plek van de kieslijst te zetten. Assen, gewaardeerd binnen en buiten de partij, kwam daarmee op een onverkiesbare plek. Vandaag was het tijdens een ledenvergadering in de bibliotheek aan de leden om hier een oordeel over te geven. En dat oordeel was ondubbelzinnig. Al in de eerste ronde kreeg zij een meerderheid van de stemmen. Het resultaat is dat Hester Assen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op de tweede plek staat. Rick van der Zweth wordt lijstrekker. Assen reageerde na afloop van de ledenvergadering opgetogen over het behaalde resultaat:” Ik ben enorm vereerd door de steun van onze leden die me op plek 2 hebben gezet. Blij met deze mooie lijst waarmee we samen kunnen strijden voor een Utrecht waarin iedereen weer een kans heeft op een betaalbaar huis, goed onderwijs en goede gezondheid, ongeacht de wijk waar je woont.”

Op twitter wordt enthousiast gereageerd op het besluit van de leden.


Wouter de Heus@heuswaar
Ik hoor uit betrouwbare bron dat @HesterAssen die natuurlijk lijsttrekker had moeten zijn door @pvdautrecht toch op twee is gekomen ipv acht. Heel verstandig want de stoom kwam al uit m’n oren. Ongegeneerde actie dat ze op acht kwam te staan. Dan snap je weinig. #utrecht


Ruben Post@PostRuben
·Bewogen congres @pvdautrecht Verkiezingsprogramma vastgesteld vanochtend, @raaijmakersilse en @HesterAssen (terecht) hoger op de lijst en nu sterke toespraak @RickvdZweth(en straks hopelijk een borrel)


Huub Bellemakers@HuubBellemakers
·Als antwoord op @heuswaar@HesterAssen en @pvdautrechtLijkt me een goede zaak voor Utrecht


Melody Deldjou Fard@MelodyDeldjou
·Als antwoord op @LRoorda@pvdautrecht en @HesterAssenEn dik verdiend


hans laroes@hanslaroes
Als antwoord op @globalistaa@LRoorda en 2 anderen Zo ziet rechtvaardigheid eruit.

Richard Hoekstra@RichardHoekstraAls antwoord op @LRoorda@pvdautrecht en @HesterAssenDe afdeling is een stuk verstandiger dan de commissie. Gefeliciteerd Hester!


Arthur@Talentwillwin
·Als antwoord op @LRoorda@pvdautrecht en @HesterAssenTik op de vingers van commissie.

Redactie

6 reacties

Reageren
  1. Dit zegt ook wel iets over de commissie die de lijst heeft samengesteld. Wisten ze wel wat er in Utrecht speelt? Kenden ze de verdienste van Hester Assen niet?

  2. Heel terecht wat er nu gebeurd is, voor mij had zij de lijsttrekker mogen zijn.👍

  3. Het wordt weer eens tijd dat echte Utrechters hoog op de verkiezingslijst van de PvdA komen! Ben dus erg blij met Hester Assen! Een Zuilenees!
    Zuilen, was in Utrecht altijd het rode blok! Waar is die tijd gebleven?
    En nu hoop ik wel dat de PvdA in Utrecht Niet! met Groen Links een verbond sluit! Want dat gaat ze stemmen kosten, want een héééél groot deel van Utrechters is dit college met Groen Links gewoon zat!
    Misschien kan Hans Spekman zich weer wat meer met de Utrechtse politiek gaan bemoeien!

  4. De PvdA. Vanaf dat ik mocht stemmen de partij. Van Joop natuurlijk. Sinds een aantal jaren al niet meer. Het verhaal over de kandidaat die nu gelukkig op 2 staat spreekt boekdelen. Regentenparij van zg. linkse i tellecuelen. Dat zijn we geworden. In mijn ogen heeft de PvdA geen bestaansrecht meer. Een echt linkse groene beweging wordt tegengehouden door de partij elite. Fijn voor de betreffende dame en heel misschien ook voor Utrecht. We zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *