Festival

Gastcuratoren van Le Guess Who? zijn even divers als het festival zelf

Le Guess Who? 2018 - Foto: Ben Houdijk

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. Gastcuratoren stellen voor het festival een geheel eigen programma samen met optredens van hun inspiratiebronnen en gelijkgestemde artiesten. Dit zijn niet alleen gevestigde namen, maar ook nieuwe, opkomende acts. 

De gastcuratoren van 2019 zijn vandaag bekend gemaakt; ze zijn even divers als het festival zelf en komen uit alle hoeken van de wereld.

De actrice en Grammy-genomineerde muzikante Fatoumata Diawara komt uit Mali. In haar muziek komen krachtige politieke onderwerpen aan bod. Diawara’s gecureerde programma focust op artiesten die gelieerd zijn aan het afrocubisme – een kruisbestuiving van Malinese en Cubaanse muziek – en het afrofuturisme.

De muziek van Moon Duo uit Oregon is weids, caleidoscopisch en hypnotiserend. Het werk van de Noorse multidisciplinaire artiest Jenny Hval reikt verder dan de grenzen van vaststaande genres en kunstdisciplines. De New Yorkse Patrick Higgins gebruikt zijn muziek als een middel om te reflecteren op vraagstukken als klimaatverandering en de rol van het individu in een gedigitaliseerde wereld. De Britse producer en componist Kevin Martin brengt als The Bug extremen samen op een vrije en organische manier. In zijn curatorschap combineert The Bug op innovatieve wijze noise, metal, hip hop, dancehall en dub.

Ook Nederland is vertegenwoordigd: fashionfuturist Iris van Herpen zal samen met geluidskunstenaar Salvador Breed een muzikaal programma cureren. Breed houdt zich bezig met de manier waarop akoestiek, stilte en ruimte elkaar versterken, om zo ons begrip van het luisteren, ervaren en voelen te verruimen.

Le Guess Who? 2019 vindt plaats van 7 t/m 10 november. Een vierdaagse passe-partout met korting kopen kan nog tot en met 2 mei. De gecureerde programma’s worden later bekend gemaakt. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *