Berichten van het plandelfront

Geen auto’s op de Maliesingel, maar plandelaars

Met Plandelbingo wordt zwerfafval rapen een spelletje

Aanstaande zaterdag maken de auto’s op de Maliebaan ruim baan voor het mobiliteitsfestival, met activiteiten voor jong en oud. Zoals plandelen. Ook mooi mobiel, en het is toevallig ook nog eens World Cleanup Day. 

Zaterdag 16 september is de Maliebaan in het kader van de Mobiliteitsweek van de provincie Utrecht tussen het Malieblad en de Burgemeester Reigerstraat van 10:00 tot 17.00 uur autovrij. Dat biedt ruimte voor wat anders: een festival met feestelijk programma voor jong en oud. En omdat het die dag ook World Cleanup Day is, komt Plandelman daar in actie en neemt hij een stapel Plandelbingokaarten mee.

Wie lukt het om de kaart vol vaak gevonden & verloren zwerfies helemaal af te strepen? Een volle kaart is mooi, maar geen paniek: met Plandelbingo heb je altijd prijs. Helemaal op het Maliebaan Festival, want tegen inlevering van het formulier krijg je een meer dan verdiend ijsje, smoothie, koffie of thee. Er wordt die dag op de Maliebaan niet alleen geplandeld, maar vooral ook flink gefietst. Check hier het hele programma.

Plandelsafari door de urban jungle 
Plandelman duikt later op de dag ook op in Leidsche Rijn. Daar neemt hij dagjesmensen en opgeruimde avonturiers mee op een urban plandelsafari. Samen openen zij de jacht naar De Grote 5 van het zwerfafval, zoals de peuk, de snoepverpakking, het drinkpakje en het blikje. Welke de vijfde is? Kom zelf maar kijken en rapen! Ook hier is de deelname gratis en Plandelman trakteert je na afloop op een fritz-kola in een glazen flesje. 

Plandelbingo met de Plandelman @ Maliebaan Festival
zaterdag 16 september, 10:30 – 11:30 uur. 
Verzamelen op de Maliebaan bij de witte tent naast de koffiekar 

Plandelsafari: Rapen rond RAUM
zaterdag 16 september, 13:00 – 14:00 uur
Verzamelen bij Stadslab RAUM, Berlijnplein 520 

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *