Lombok

Gangenstelsel onder huizen in Lombok ontdekt

Beeld: Google Streetview

Na een anonieme tip vond de politie een gangenstelsel onder minstens vier woningen in de Jan Pieterszoon Coenstraat in de wijk Lombok.

Volgens het AD/Utrechts Nieuwsblad is het graafwerk gedaan vanuit een van de woningen in de straat. Het zou de bedoeling zijn geweest om een grote ruimte te maken, mogelijk bedoeld voor criminele activiteiten. Hoe lang het stelsel precies is, wordt nog onderzocht. Er wordt uitgegaan van ongeveer 20 meter. Ook de brandweer is aanwezig bij het onderzoek. Een aantal brandweermensen is de kruipruimte in geweest om te kijken. Daarnaast keek de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) met een robot onder de huizen.

De kruipruimtes van naastgelegen huizen lagen vol met bouwmaterialen, zeggen omwonenden tegen de krant. Ook zou de bewoner van het huis aan de JP Coenstraat zijn vertrokken en weet niemand waarheen. De eigenaar van het pand is op de hoogte gesteld. Hij zegt het pand verhuurd te hebben aan een expat. Zij kwam er aan het begin van het jaar wonen, maar is nu spoorloos verdwenen. Sindsdien staat het huis leeg.

De politie kwam het gangenstelsel op het spoor nadat een buurman een gat in zijn kruipruimte vond, schrijft DUIC. Volgens het AD ging de bewoner de kabels onder zijn huis bekijken omdat het internet haperde. Ook kreeg de politie eerder verschillende meldingen van kleilucht in de huizen.

Na onderzoek blijkt het te gaan om een doodlopend gangenstelsel van 18 meter lang, meldt de politie. Er zijn in de gang en in het huis geen strafbare zaken aangetroffen. Ook heeft de politie geen aanhoudingen verricht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *