Schietincident 24 Oktoberplein

‘Vooralsnog geen relatie tussen hoofdverdachte en slachtoffers’

De politie heeft een persbericht naar buiten gebracht over het schietincident van gisteren. Uit onderzoek is tot nu toe nog geen enkele relatie tussen de 37-jarige hoofdverdachte en de slachtoffers gebleken. Er wordt ‘ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief’. Een van de aanleidingen hiervoor is het in de vluchtauto gevonden briefje. 

De mensen die om het leven kwamen, zijn een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht. Drie mensen raakten zwaargewond: een 20-jarige vrouw uit Utrecht, 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein. Vier andere mensen raakten volgens de politie lichtgewond doordat zij bijvoorbeeld kwamen te vallen in de hectiek die direct na het schieten ontstond.

De politie meldt verder:
“In verband met het onderzoek heeft de politie gisteren en vannacht op verschillende plekken in Utrecht en daarbuiten doorzoekingen gedaan in woningen. Naast de hoofdverdachte zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23 en 27 jaar. Van deze mannen onderzoekt de politie of zij mogelijk betrokken zijn bij het schietincident. De verdachten zitten nog vast en zullen verder worden verhoord.

De politie en het OM gaan ook vandaag verder met het onderzoek, onder andere naar het motief. Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief. Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht. Verder zullen agenten zichtbaar in de wijken aanwezig zijn en in contact zijn met relevante partijen.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *