Elektrisch rijden

Koning opent in Lombok speciaal laadpunt voor elektrische auto’s

Koning Willem-Alexander heeft op donderdag 21 maart een speciaal oplaadpunt voor auto’s geopend in Lombok. Met dit nieuwe systeem kunnen auto’s niet alleen opladen maar ook ontladen.

Dit laadstation is ontwikkeld door We Drive Solar in samenwerking met Renault. Het bijzondere aan de laadpalen is dat deze ook gebruikt kunnen worden om auto’s te ontladen. Op die manier leveren zij stroom aan het stroomnet. Het is de eerste keer ter wereld dat zo’n systeem wordt ingezet. Op termijn moet het op- en ontlaten van auto’s de standaard over de hele wereld worden. “Deze technologie biedt ons de mogelijkheid om daarmee een bijdrage te leveren aan de snelle groei van zon- en windenergie”, vertelt Robin Berg, directeur van We Drive Solar in het persbericht.

In de toekomst komen er nog minstens 145 van zulke bidirectionele laadpunten voor auto’s bij. Ook zijn er afspraken tussen projectontwikkelaars en We Drive Solar om meer gebruik te maken van deelauto’s. Waar deze komen te staan, is nog niet bekend. Jerôme Pennaud van Renault is blij dat zij een auto hebben gemaakt die “bijdraagt aan de stabilisatie van het elektriciteitsnet en de gemakkelijkere integratie van hernieuwbare energiebronnen.”

Eén reactie

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *