Centrum voor Kunst en Cultuur

Expositie in Gerrit Rietveld-woning 

Meubelen van Gerrit Rietveld uit de collecties van Ronald Willemsen en van Martine Mees met schilderijen van diverse kunstenaars uit de collectie van Marcel Gieling. 

Op 14 en 15 september, vindt in Utrecht het zogenoemde ‘Uitfeest’ plaats. Het is hét weekend waarop de Utrechtse cultuursector zichzelf prominent in de etalage zet. In het Centrum voor Kunst en Architectuur, gevestigd aan de Erasmuslaan 5 is op zaterdag 14 en zondag 15 september een bijzondere expositie te bewonderen.  

Dit weekend worden er meubelen getoond die aan Gerrit Rietveld zijn toegeschreven en/of zijn gerelateerd, uit de collecties van Ronald Willemsen en Martine Mees, wiens moeder als interieur-architecte heeft gewerkt voor Gerrit Rietveld. Deze meubelen werden onlangs getoond op de grote Bauhaus tentoonstelling in het Boymans Museum Rotterdam. Aan de wanden toont de Utrechtse kunsthandelaar Marcel Gieling een aantal schilderijen uit zijn collectie. De cohesie tussen de drie kunstvormen (gebouw, meubelen, schilderijen) is de rode draad van deze expositie. De toegang is gratis, voor iedereen een uitgelezen kans een Gerrit Rietveld woning te bezoeken.  

Erasmuslaan 5, beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur 

Vanaf Utrecht CS bereikbaar met buslijn 8, uitstappen halte Hoogstraat. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *