Overstap

Eva van Esch voor Partij voor de Dieren naar de tweede kamer

Het Utrechtse Partij voor de Dieren raadslid Eva van Esch begint per 9 oktober als Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Dit naar aanleiding van het zondag aangekondigde vertrek van fractievoorzitter Marianne Thieme uit de Kamer. Van Esch was bijna 5,5 jaar raadslid voor de Partij voor de Dieren in Utrecht*. Fractiemedewerker Anne Sasbrink, derde op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, zal de plaats van Van Esch innemen in de raad. Dit deed zij al eerder tijdens het zwangerschapsverlof van Van Esch.

Eva van Esch: “Ik kijk erg uit naar het werk in de Tweede Kamer. Ik zie ernaar uit om ook veel op landelijk niveau te kunnen betekenen. Tegelijkertijd vind ik het jammer dat Marianne vertrekt, en dat ik mijn werk in de Utrechtse gemeenteraad niet kan voortzetten, met name op het gebied van dierenwelzijn. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat onze Utrechtse fractie haar goede werk voor dieren, natuur en milieu onverminderd voortzet. Ik laat een goed geolied team achter in Utrecht”.

Raadslid Maarten van Heuven zal het fractievoorzitterschap van Eva van Esch in Utrecht overnemen. Van Esch neemt donderdag 3 oktober afscheid van de raad tijdens de raadsvergadering.

De landelijke Partij voor de Dieren zette met onderstaand filmpje de vertrekkende Marianne Thieme nog een keer in het zonnetje.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *