Knalerwt

En toen was de HC-reclame in Utrecht Oost weer weg

We kunnen weer even opgelucht ademhalen. Elk ‘even’ moet worden gevierd en gekoesterd, zodoende deze Knalerwt ‘light’. De hartelijke zelf-felicitatie ter ere van 50 jaar Hoog Catharijne in het kloppende openluchthart van Buiten-Wittevrouwen in Oost wordt weer, net zo voortvarend als ze werd aangebracht, weggeschrobd, weggeschuurd, weggepoetst. Weliswaar een korte ingreep vergeleken met het maken en uitvoeren van de muurschildering. Dat moet gezien de afmetingen wel een dure grap (?) zijn geweest.

De grillige vertakkingen van de vrijgemaakte geldstromen om het kunstwerk aan te brengen en nu (na missie volbracht?) weer te doen verdwijnen, zullen wel net zo lastig te volgen zijn als die van het kaliber dat Henk Westbroek oprispte over de wonderlijke omzwervingen van een ‘nomadisch’ Hoogt. Hoe nomadisch ben je nog als je je tenten lijkt te hebben opgeslagen in de Bieb?

Onwaarschijnlijk lijkt het dat een lokaal buurtfeestcomité het hele project, of als protestactie het verwijderen van de boodschap, bijeen-gebedeld heeft.

Zou het project betaald zijn uit de portemonnee van de jarige zelf, met als gedroomde bijvangst een verse stroom kopers uit Utrecht Oost?

Een muurschildering heeft toch een iets duurzamere (in de zin van: gaat langer mee) uitstraling dan een poster in een abri. Voldoende was geweest om de tekst ‘gefeliciteerd 50 jaar HC’ weg te schilderen.

Had het misschien met precariorechten te maken? Voor steigerdoeken rekent de Gemeente in Utrecht tegenwoordig € 174,90 per vierkante meter… Hoe het zit met reclame-uitingen, aangebracht op muren is niet te vinden.

Kan het zijn dat in de maalstroom van de alles opzuigende cultuur-afvoer, kunst nu in een moeite door wordt meegesleurd en afgedaan zoals Halve Zoolstra (VVD) jaren geleden al deed toen hij de stop uit het cultuurbad trok, in één moeite door PVV-Wilders zeer blij makend? Hoe dan ook, te hopen valt dat de kunstenaar vooraf op de hoogte was van het korte bestaan van zijn schepping.

Wat betreft de verdwenen HC-reclame uit de wijk Oost: keurig werk, All-CLEAN!

Logo De Nuk
Auteur

Felix Visser

Laat uw reactie achter

Reactie

3 reacties

  • Willemijn schreef:

    Mooie muurschildering met een vreemde boodschap. Het is me nog steeds niet duidelijk wie de afzender is. Gaat de rekening voor het schoonmaken naar HC?

  • PvC schreef:

    Wat een volstrekt warrige tekst en uit de foto word ik ook al niets wijzer. Het zal wel.

  • Jolanda schreef:

    Ik begreep uberhaupt al niet waarom in de Mulderstraat notabene een muurschildering van HC gemaakt was. Dat werd ook niet echt duidelijker door dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *