Hoofdredactioneel commentaar

De Nuk: een site over én van de stad

Trots maar met gepaste bescheidenheid lanceerden we een kleine twee weken geleden De Nieuwe Utrechtse Krant. Kortgezegd, De Nuk. Een naam die, nadat veel suggesties de revue waren gepasseerd, tot stand kwam na een avond intensief app-contact met onze vlogger Henk Westbroek (De Nuk, zelfs zijn naam is mooi!). En nee, er was geen associatie met nukkig (humeurig, onvoorspelbaar, korzelig), hoewel Utrechters dat zeker kunnen zijn.

Pionieren

De Nuk is er. Momenteel nog met een kleine redactie, gesteund door een groep gelouterde Utrechtse journalisten. De komende weken is het nog een kwestie van pionieren. Hoppend van caféstoel naar de keukentafel (en weer terug) werken we dagelijks aan de site die zijn vorm begint te krijgen en nu al goed in de smaak valt. Met 2012 unieke bezoekers op de eerste dag en inmiddels 360 likes en 380 volgers op Facebook is de start veelbelovend.

Best gelezen artikelen: oud-werknemer van Picnic vertelt over zijn ervaringen bij dat bedrijf, de open brief van Bernard Tomlow over Lot van Hooijdonk en de aftrap van de serie ‘Het mooiste meisje van de stad‘ (een seksistische serie volgens een lezer, een serie over inspirerende vrouwen volgens mij). Deze drie artikelen zijn mooie voorbeelden van enkele redactionele pijlers van De Nuk: Onderzoek, polemiek en mooie menselijke verhalen.

Denk met ons mee

De initiatiefnemers van De Nuk willen een site over maar vooral van de stad maken. Het is geweldig dat nu al veel Utrechters ons weten te vinden, maar De Nuk lezen is niet genoeg. Denk vooral ook met ons mee. Laat ons weten als er zaken zijn die nader onderzoek behoeven, die verbazen of ontroeren. Tips mogen naar redactie@denuk.nl, we gaan er mee aan de slag. Want De Nuk is een echte Utrechter: hij houdt met een kritische blik van zijn stad.

De Nuk nodigt uit…

Over twee weken ruilen we de keukentafel in voor werkplekken in het kantoor van RTV Utrecht. Hartelijk dank voor de gastvrijheid. In tv-de studio van RTV Utrecht zullen wij ook ons programma “De Nuk nodigt uit…” opnemen. Daarin interviewt Carine van Santen een interessante Utrechter. De eerste gast is Jessica van Geel, schrijfster van het boek ‘I love you Rietveld’. Een goed gesprek dat best even mag duren.

Want dat is ook een motto van ons: kwaliteit boven haast.

 

De Nuk wenst Utrecht een geweldig 2019!

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *