Will en Didi Jansen proeven

De Nuk Afhaalgids (2): Vegitalian is een paradijs voor de non-vlees eters

 • Door Redactie
 • |
 • 31 maart 2021
 • |
 • 2 reacties

Hoe we eten, wat we eten en waar, alles loopt door elkaar. Die consument kan op de bank alles eten wat hij wil, van zijn zelf gemaakte hutspot met bal gehakt tot een thuisbezorgde patat kapsalon tot afgehaalde gebraisseerde kalfssucade. Hij bestelt steeds meer online. De NUK verkent de Utrechtse afhaalscene. We letten op zaken als kwaliteit, hoeveelheid, prijs, creativiteit en service. Vorige week was Badhuis aan de beurt, deze week gaan Will en Didi Jansen naar Vegitalian  op de Schoutenstraat. 

Ze zitten er nog niet zolang, maar je kunt nu al zeggen dat Vegitalian een aanwinst is voor het culinaire landschap in de stad. We hadden toch al niet zo veel puur vegetarisch en hier laten ze zien dat lekker eten zonder vlees of vis heel goed kan. De kaart en de presentatie zijn toegankelijk, hoewel veel in het Engels, en de prijzen zijn oké. De zaak is eigendom van Sippien Baarsma en Wichert van Rijn, (ook de eigenaren van De Watertoren, Fico, Beers & Barrels, Rum Club en Ruby Rose, stuk voor stuk opvallende adressen). Ze zijn een samenwerking begonnen met Joep van den Bersselaar van Bar Cava op de Ganzenmarkt, de man die we daar zo vaak hard zagen werken. Nu ook weer is hij volop bezig tussen zijn zes Mediterraan ogende koks.  

Afhaal en zitten 

De zaak is voor de ene helft bedoeld voor afhaal en straatverkoop en in de andere deel kun je gaan zitten. Nu dus effe niet. In dat zitgedeelte liggen zeker tweehonderd pizzadozen klaar. De ruimte oogt fris met de gele muren, de zwart met wit tegeltjes, de gele pizzaoven en het blanke hout. Je kunt bij Vegitalian terecht voor ontbijt, sandwiches, pasta, pizza en pizzarettes, salade bowls, desserts, ijs, smoothies en lekkers van de bakkerij. In de stad kun je je bestelling ook laten bezorgen. De keuken is zeven dagen per week open. Prima geregeld allemaal!  

Geen spijt van de keus 

Namens De NUK bestellen we de Vegetarian Experience, een maaltijd voor twee voor € 36,50 en hebben daar absoluut geen spijt van. Thuis gekomen gaan de pizzetta’s en de spaghetti nog even de oven in voor een tikkie temperatuur. Intussen eten we de bowl met veel tomaatjes, burrata, basilicum en pijnboompitten. Fris en niet te vettig. Het maakt dat we niet kunnen wachten met de rest. Goh, wat lekker. De burrata, die in principe van buffelmelk gemaakt is, smaakt romig en de vulling van mozzarella en room loopt mooi langzaam leeg.  

Goh, wat lekker!

De spaghetti carbonara dan, zonder echte bacon, maar die mis je ook niet, want de plantaardige pancetta doet het goed. Het peper-echootje is lekker en de eveneens plantaardige parmezaanse kaas voegt wat umami toe.  

De twee pizzetta’s hebben een krokante bodem en knapperige korst. De een heeft een vulling van gorgonzola, walnoot, balsamico en peer. Die peer zouden wij niet meebakken, want nu is hij dat extra opfrissertje kwijt. Het tweede pizzaatje, ongeveer de helft van een gewone pizza, is belegd met paddenstoelen en truffel en smaakt naar nog veel meer van al dat lekkers. 

Maar liefst zes pizza-varianten

Vegitalian is een paradijs voor de non-vlees eters. In de pizza-hoek hebben ze een keus van maar liefst elf varianten, bij de pasta’s zeven, waaronder ook de superheerlijke vijg met biet fettuccine. Nergens hoef je na te denken of het wel kan. Zeker ook voor een snelle lunch en zelfs voor een ontbijt met je nieuwe liefde, is dit adres een voltreffer. Een aantekening. Het slappe peertje moet anders en de spaghetti van de pasta carbonara is absoluut niet al dente.. 

Lees hier ook onze eerdere recensie van Badhuis.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Wichert schreef:

  Hi, wat een super leuke review! Dankjulliewel:) Over het peertje, deze gaat na het bakken koud op de pizza maar jullie hebben helemaal gelijk. Als je deze thuis terugdoet in de oven komt dat de peer niet ten goede, die kunnen we beter los meegeven. Tot snel!

 • Huub schreef:

  Veel in het Engels? Volgens mij alles! Uit interesse ging ik op de website kijken. Alles is in het Engels! Ook de menukaart. Waarom? Is dit voor toeristen bedoeld? Of handiger voor het personeel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *