Will en Didi Jansen proeven

De afhaalgids: Goesting


Tekst Will Jansen, foto’s Didi Jansen 
 
In deze rubriek bespreken we restaurantkeukens in Utrecht, die zich voorheen sporadisch bezig hebben gehouden met afhaal. Nu doen ze het om in the picture te blijven en toch nog wat omzet te maken. Voor bouillon! magazine en NUK proeven bouillon-hoofdredacteur Will Jansen en dochter Didi wat ze daarvan bakken. Het is maar de vraag of die keukens er, als corona het veld heeft geruimd, nog mee doorgaan. Jansen&Jansen waren bij Vegitalian, Broei, Badhuis, Concours en Hemel en Aarde en haalden voor deze editie af bij Restaurant Goesting. 
 
Gelukkig is het met de zon op je kop op de terrassen al iets normaler, al moet je nog steeds om zes uur van wieberen. De restaurants mogen na 5 juni weer open. Tot tien uur dan wel, want anders wordt het weer te gezellig. En bovendien maar op halve kracht qua aantallen. Hoe houden die ondernemers dat vol? Wij verbaasden ons de afgelopen vier weken steeds meer over die volle terrassen, bij al die ellendige kou. Mensen in hun winterjas, zaten erbij alsof ze verplicht op schoolreis zijn. Gelaten wachten ze hun eten af of lummelen wat met hun lege Hoegaardenglas. De tafels op twee armen afstand, het personeel met mondkapjes op, om het nóg gezelliger te maken en de terraskachels roodgloeiend. Zou het ooit nog goed komen?  

Bij Goesting zat het, ondanks de kou, vaak goed vol, zowel op het terras aan de voorkant als in de intieme terrastuin aan de achterkant. Zal wel iets met de kwaliteit te maken hebben. 
 
We hebben gekozen voor het 3-gangen menu van € 29,75. 
Voor maar vijf euro extra, komen ze het bezorgen, maar zelf op de fiets afhalen is beter, in het kader van de corona-kilo’s. De presentatie van de gerechten is eenvoudig. Thuis kan een kind de was doen, als het gaat om opwarmen en op tafel brengen.  

aspergesoep


 
De aspergesoep heeft niet veel binding, maar met een lichte roux hebben we dat in een handomdraai opgelost. Lekker met die peterselie, lente-ui en hazelnootcrum. 

De tournedos krijgt begeleiding van paddenstoelen, gebakken aardappels, rettich en wat sperzieboontjes. Het is een flink stuk vlees, gesneden en al. Er zit een subtiele rooksmaak aan, en dat bevalt ons wel. De garing is perfect en het bord is goed gevuld. Misschien had er wat meer groente bij gemogen voor de diepgang, iets met witlof of geroosterde bloemkool. 
 
De tiramisu is vetromig, zoals je hem ook bij je oma kreeg. De aardbeitjes erbij combineren prima en de lichtzoute karamelsaus geeft een subtiele verfijning. Je kunt er je buikje wel aan vol eten. 

Vetromige tiramisu

Wij zouden het wel weten met zo’n restaurant om de hoek. Geen zin om te koken, geen zin in pizza, pasta of taco? ‘Zullen we dan maar even naar Goesting?’ En daarna gezellig uit het raam hangen en lullen met de overburen. 
 
www.restaurantgoesting.nl 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *