Hoewel de restaurants weer open zijn, voor zolang als het duurt, blijven Jansen&Jansen voor Bouillon Magazine en voor de NUK de Utrechtse afhaalwereld testen. Het is niet te hopen dat alles nog een keer dicht moet, want dan kunnen de meeste restaurants het wel schudden. Ze zitten nu al met een gigantisch personeelsprobleem en dan is het einde oefening. Beloofd is, dat bij voldoende vaccinatie de horeca door mocht en dat is nu het geval. Nou, ja, afwachten maar. Intussen ontdek je zomaar een pareltje.
We reden op de motor langs de Vecht. Zij op haar knetter CZ-tje en ik op mijn Matchless365 met een Hollandia-bakkie eraan. Lekker zonnetje, beetje wind. Bij Loenen dronken we een biertje.
‘Wat zullen we straks eten?’ vroeg ik.
‘Tijm,’ zei zij.
‘Ja, met wat verder?’
‘Niks verder, let maar op. Rij maar achter me aan.’
Op de Pieter Nieuwlandstraat in Utrecht stopten we bij Tijm. Coffeehouse by day, dinnerbar by night. Gezonde, verse en lekkere maaltijden. Afhalen, maar je kunt er ook eten, binnen of buiten. Leuk met al dat groen.
Gezond, lekker èn een goed gevoel. Tijm is een aanradertjooo
Wij kozen drie gerechten en twee desserts. Thuisgekomen is het uitpakken meteen een feest. Alleen al van de geuren die uit de goedgevulde bakjes komen, raak je opgewonden. Geweldig! Terwijl je geniet van de ene schotel, wil je die andere ook nog. Alles is knapperig vers. Algemene karakteristiek? Asian Ottolenghi.
We eten onze vingers op bij de BBQ pulled chicken bowl, waarbij de kip iets zoetigs heeft. Verder maïs, koolsalade, chipotle mayo en verschrikkelijk lekkere krieltjes. Niks opgewarmd, gaat zo naar binnen. €11,99
Daarna Libanese salade met brioche met labneh, geroosterde kikkererwten, pistache, artisjok, kalamata olijven, munt, peterselie en ik peuter er ook nog wat granaatappel uit. Niet te pittig, met goed te onderscheiden smaken, terwijl het toch een fanfare in je kom is. € 9,80
Dan de Banh mi bowl. De noedels zijn misschien iets te gaar, maar gaan toch echt helemaal op. Verder sticky tofu, mango, edamame, komkommer, wortel, bosui, rode kool, koriander, pinda’s en hoisinsaus. Ik vind vooral de subtiele koriander echt een voltreffer. € 11,99
De desserts: een kardemom cheesecake die de boel smakelijk afmetselt. Niet te zoet, simpele lekkerheid. € 4,50 En de hangop pistachio, die is lekker vettig, met een parmantig zuurtje. € 3,90
Fianne en Martijn hebben in de roos geschoten. Allebei opgeleid in finance en nu dus foodondernemers. Het kan verkeren. Op de Donkere Gaard kun je ook terecht trouwens. Dan leg je met je kano effe aan, om van dat lekkers af te halen.
Hup, op de bucketlist.
Laat uw reactie achter
Reactie