de sepia-files

Bijzondere Utrechters: Pablo van de Poel

Bekend, niet bekend. Irrelevant. Hebben ze een sprekende kop? Essentieel. Ik neem u wederom graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen zestien jaar dat ik in Utrecht woon en werk. Een tweede serie in sepia, na een serie in wit op zwart.

Pablo van de Poel. Leadzanger en gitarist bij het powertrio DeWolff. Op mij maakte deze band en de gitarist in het bijzonder (je bent gitaarfreak of niet), grote indruk tijdens de Covid-pandemie. Ze speelden na het noodgedwongen afzeggen van vele optredens in Europa, wel in de grote zaal van Tivoli Vredenburg voor een klein publiek. Op het wegblijven van groots applaus na, was daar niets van te merken. Wat een heerlijk concert

Met enige regelmaat kom ik hem tegen op de Oudegracht, waar hij sinds 2014 woont en werkt, als ik heen en weer loop met mijn boodschappentas. Gek genoeg herkende ik hem pas na dit concert hoewel DeWolff me al niet vreemd was. Ik bewonder hem zeer voor zijn spel. Oude meesters als Hendrix, Blackmore en Page zijn inspiratiebronnen… zonder dat hij ze imiteert… ze zitten gewoon in zijn virtuoze bloed.   

Hoe? Met sepia gouache op getint papier; 14 x 20cm.

Hermanus, 31 maart 2023

Utrecht. 

Auteur Hermanus
Auteur

Hermanus

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *