Door het oog van Hermanus

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen: Sri van Impelen, caissière in de Twijnstraat

 • Door Hermanus
 • |
 • 22 november 2021
 • |
 • 5 reacties

Bekend, niet bekend. Het maakt me niet uit. Hebben ze een sprekende, markante kop? Dat is essentieel. Ik neem u graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen veertien jaar dat ik in Utrecht woon en werk. 

Sri van Impelen. Caissière in de Twijnstraat bij een supermarkt. Ik ken haar al sinds ik in Utrecht neer streek. Altijd goed gehumeurd, behulpzaam en in voor een praatje, ook tijdens C-19. Daarnaast is ze, mijns inziens, een onmisbare kracht door haar ervaring en mentaliteit. Of ze nu iemand voor zich heeft die met consumptie spreekt terwijl er halve liters bier worden afgerekend, of een hoogleraar die de mosterd niet kan vinden… ze blijft vriendelijk, goedlachs en beleefd. Als voormalig buschauffeur kon ik daar een puntje aan zuigen en heb ik veel van haar geleerd.   

Het kostte me enige overredingskracht om haar toe te kunnen voegen aan deze bijzondere serie portretten. Ze vond zichzelf namelijk niet geschikt maar ik des te meer. Sinds ik vader werd in 2013, kon mijn zoontje altijd rekenen op een brede glimlach en soms een extra voetbalplaatje… en zo is ze naar alle kleintjes uit de buurt. Kortom: een parel in deze serie.  

Hoe? Caran d’Ache aquarelpotloden op zwart papier… 14 x 20cm. C’est tout.

Hermanus, 21 november 2021.

Utrecht.

Auteur Hermanus
Auteur

Hermanus

Laat uw reactie achter

Reactie

5 reacties

 • Ans schreef:

  Door de invoering van de scanapparaten bij de AH in de Twijnstraat zijn veel vaste medewerkers verdwenen. Een efficiency-maatregel met effecten op de werkgelegenheid en de sociale functie van een buurtwinkel. Alleen al om die reden zal ik altijd mijn boodschappen afrekenen bij de kassa.

 • Charlotte Koenders schreef:

  Prachtige tekening van een prachtig mens!

 • Loeky schreef:

  Een mooie tekening van Sri. Zo herkenbaar: lief, goedlachs, behulpzaam en belangstelling voor haar omgeving !!

 • Trudy schreef:

  Altijd gezellig als Sri er is, als zij er is dan ga ik ook zeker naar de kassa, zij tovert een lach op ieders gezicht om haar heen.

 • Rita schreef:

  Prachtige tekening, de lach blijft hangen, leuk om iemand te tekenen die zo een mooie lach heeft x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *