Door het oog van Hermanus

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen: Sharon Dijksma

 • Door Hermanus
 • |
 • 8 augustus 2021
 • |
 • 6 reacties

Bekend, niet bekend. Het maakt me niet uit. Hebben ze een sprekende, markante kop? Dat is essentieel. Ik neem u graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen veertien jaar dat ik in Utrecht woon en werk. 

Sharon Dijksma. Ze stond al op mijn te doen-lijstje na haar aantreden als burgemeester van Utrecht maar ik wachtte even af… in ieder geval tot ze hier echt gevestigd was want met politici weet je het, remember Jan van Zanen, nooit.

Hoe zou ze het gaan doen? Ze begon wat stroefjes met een vette vlek maar die wist ze snel weg te poetsen. In 1994 was ze het jongste Kamerlid ooit, voor de PvdA, en nu, 27 jaar later, is ze het opperhoofd van Utrecht. Ik had aanvankelijk mijn twijfels want ik zag haar als een beroepspoliticus. Edoch… ze staat haar mannetje en doet het goed als burgermoeder van deze mooie stad. Een overeenkomst die ik met haar deel is dat ze een voorstander is van gratis openbaar vervoer. Wie weet in de toekomst want ze heeft nog vele jaren voor zich.  

Hoe? Caran d’Ache aquarelpotloden op zwart papier… 14 x 20cm. Tot een goed einde gebracht met een glas Weihenstephaner 0,0. C’est tout.

Hermanus, 8 augustus 2021.

Utrecht.

Auteur Hermanus
Auteur

Hermanus

Laat uw reactie achter

Reactie

6 reacties

 • Ouwe Nol schreef:

  Weer een mooie tekening ( kop)
  Ze hoopt ook binnen kort zo slank te zijn 🙂 ze ziet er Vlgs mij wat ouder uit. Met veel ervaring. Free the o. v topwijf

 • Josine schreef:

  Goed getroffen, daar zal ze heel erg blij mee zijn.

 • Ellen schreef:

  Heel fraai. En inderdaad, ze doet het zeker niet slecht.

 • André schreef:

  Heel mooi.

 • Drs. C. Nijntje schreef:

  Bij elk nieuw kunstwerk van Hermanus denk ik dat er iemand overleden is.

 • Hermanus schreef:

  Geachte drs Nijntje,

  Dat is slechts eenmaal gebeurd maar dat was met voorkennis. Vooralsnog zijn er geen vermoedens dat ik vervloekte potloden gebruik… daar heb ik althans geen actieve herinnering aan.

  Groet,

  Hermanus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *