Het oog van Hermanus

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen: Herman van der Zandt

 • Door Hermanus
 • |
 • 2 januari 2021
 • |
 • 2 reacties

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen

Bekend, niet bekend. Het maakt me niet uit. Hebben ze een sprekende, markante kop? Dat is essentieel. Ik neem u graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen veertien jaar dat ik in Utrecht woon en werk.

Herman kom ik zo af en toe tegen in de Twijnstraat waar we beiden boodschappen doen. Als liefhebber van ‘Het Mes Op Tafel’, kon ik het niet laten om hem te vragen wat voor drankje hij nou kreeg van Mylou Frencken, terwijl ik mijn dagelijkse haring uit de koeling pakte… Ik kreeg het recept in ruil voor discretie. Het smaakt heerlijk, kan ik u zeggen.

Hoe? Caran d’Ache Blanc potlood op zwart papier… 14 x 20cm. Tot een goed einde gebracht met een glaasje Aerstone Landcask. C’est tout.

Hermanus, 2 januari 2021.

Utrecht. 

Auteur Hermanus
Auteur

Hermanus

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Lex den Aantrekker schreef:

  Een erg mooi portret van 1 van de leukste BN’ers!! En inderdaad een markante kop! Is uw werk ergens te zien , of in boekvorm te koop? Ook ik ben erg benieuwd wat Herman nu eigenlijk drinkt; is het dat recept waar u het over hebt (met de Aerstone)?? Ik begrijp dat u het recept niet kunt delen, maar dan ga ik zelf eens puzzelen met een fles….

 • Piet Verschuren schreef:

  Met het mes op tafel,,vaatdoek,, heeft Bredase herman wel eens gehoord van de schotteldoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *