Het moment van 2023

Berry Roomenburg hoorde dat hij na 18 jaar zijn bloemenkiosk moet sluiten: “De raad kan nu laten zien dat men echt achter ons staat”

Het was een dreun voor de standplaatshouders in Utrecht. Dit jaar kregen ze te horen dat hun vergunning niet wordt verlengd. Berry Roomenburg is zo’n standplaatshouder, Na 18 jaar dreigt hij zijn kiosk aan de Franciscusdreef te moeten sluiten. Hij hoopt dat de gemeenteraad met een oplossing komt. Ondertussen probeert hij de door de gemeente vereiste gedoogregeling te tekenen. Doet hij dat niet, dan is hij zijn plek sowieso op 1 januari kwijt. Probleempje: hij heeft geen idee hoe hij aan het formulier kan komen. En de betrokken ambtenaren zijn niet te bereiken.

Hieronder Berry over zijn moment van 2023.

Laat uw reactie achter

Reactie

18 reacties

 • F. Van Wegen schreef:

  Wat een nonsens om die aanbesteding open te stellen….
  Laat die mensen gewoon lekker staan.
  Laat pas bij vrijwillig vertrek opnieuw aanbesteden

 • Wout van Dam schreef:

  @F. Van Wegen.

  Je hebt hier te maken met een ambtelijk iets, die zijn opgeleid om moeilijk te denken. Of er steekt een gemeente spelletje achter om bijvoorbeeld binnenkort geen afkoopsom of zoiets te moeten betalen omdat er iets in de pen zit dat zij al weten….

 • Eddie schreef:

  ‘baasje spelen’; laten zien dat je macht hebt, dat je een zgn ‘beslisser’ bent.
  De trieste aanblik van de zgn ‘volksvertegenwoordiging’, of het nou op landelijk-, provinciaal- of gemeentelijk nivo is.
  Niemand, (of bijna niemand, voordat er ergens één boos wordt, die zich onterecht aangesproken voelt) zit er nog voor de boeren burgers of buitenlui…..
  Wen er maar aan, dit zijn de nieuwe bestuurders

 • Anja Van hussen schreef:

  Slaat nergens op waar moeten de mensen straks hun bloemje halen voor hun dierbare overleden
  Deze bloemen kraam is de aanwinst van de begraafplaats
  Waar mensen nog terecht kunnen en ook nog eens een luisterend oor krijgen
  Vindt het schandalig wat hier gebeurd na 18 jaar hard werken wordt je dan nog eens afgestraft ook en niet de bloemist alleen ook de mensen die voor dat ze na de begraafplaats gaan een bloemetje kunnen halen en zeker die slecht ter been zijn
  De gemeente moet zich kpot schamen
  Blijk hier ook nog eens dat ze over lijken gaan
  De holander telt niet meer mee schaam je kapot gemeente Utrecht

 • denny schreef:

  Laat deze man staan.
  Deze bloemenwinkel zit al zolang ik me kan herinneren op deze plek(minimaal 35 jaar)

 • Erik schreef:

  Dit gaat niet alleen over deze ondernemer. Tachtig van zijn collega’s zijn straks de sjaak. Met dank aan onze linkse gemeenteraad.

 • Rob H. schreef:

  Als je weet dat een vergunning tijdelijk is, dan moet je daar als goed ondernemer misschien vroegtijdig rekening mee houden? Je weet dat er kan gebeuren, wat er nu gebeurd.

  En het is niet zo dat die kiosk verdwijnt.

 • Anja Dorresteijn schreef:

  Draai het is om, zal jij daar staan en je brood moeten verdienen en je wordt van je plek gehaald naar zoveel jaar, ligt je ook niet fijn in je bed.
  Mensen waar zijn we mee bezig, is dit nou vrede op aarde

 • Belinda Herber schreef:

  Hardwerkende mensen worden gestraft
  En dat hij geen contact kan krijgen met de Gemeente om dat formulier tekenen daar zit ook wat achter ga je denken .
  Het is niet alleen de bloemist, maar ook een plek waar mensen hun verhaal doen, en een bakkie drinken en met een bloemetje (en een minder zwaar hart) naar de begraafplaats gaan
  Dus een sociaal aspect
  Hopelijk kunnen ze nog lang blijven dat verdienen zij en de omgeving.

 • Anne-Marie schreef:

  Het gaat idd om veel meer standhouders. Ik begrijp dat het gaat om anderen ook kansen te geven, maar met winkels gebeurt dit toch ook niet? Bij vrijwillig vertrek kan er aanbesteed worden, dan kunnen anderen intekenen

 • Henk Westbroek schreef:

  De regelzuchtige starheid van dit stadsbestuur wordt feilloos geïllustreerd met deze waanzin. Iets wat geen probleem is tot probleem verheffen

 • lezer schreef:

  Het doorgeslagen “Europa-denken” van liberale partijen als de VVD zorgde voor Europese wetgeving, i.c. aanbestedingen op Europees niveau, zodat straks niet alleen dierenartspraktijken, zorginstellingen, tandartspraktijken maar ook bloemenstallen, oliebollenkramen enz. in handen vallen van monopoliserende ‘multinationals’ die vervolgens zeer hoge prijzen eisen voor hun ‘diensten’. Maar ja, het mensen stemmen nog steeds op de liberalen.

 • An van Doorn schreef:

  Ongelooflijk laat die man gewoon staan waarom moet alles zo moeilijk gaan
  Wij willen dat de bloemenkraam blijft bestaan.
  En heeft er niemand zo n formulier zodat hij in iedergeval kan tekenen en aangetekend kan versturen zodat het voor 1 januari getekend is wie kan deze man helpen ?

 • Sjaak schreef:

  Even een tegengeluid: er zijn ook standhouders die nu ook wel eens met hun bloemenkraam of ijskraam op de Oudegracht willen staan. Het kan toch niet zijn dat Venezia en de bloemenman voor de Hema daar voor altijd mogen staan en een ander in zuilen-noord moet blijven.

 • WJM schreef:

  Belachelijk voor woorden!
  Verschrikkelijk voor dit soort ondernemers!
  Hoe naïef is dit Utrechts gemeentebestuur!! Denken ze nou echt dat bij voorbeeld die leuke boekenkraampjes langs de Seine in Parijs in de vergunningstombola gaan!!! Echt niet hoor. Zo zijn er, denk ik, meer voorbeelden in de grote buitenlandse steden.
  Tijd voor onderzoeksjournalistiek!

 • Veronica schreef:

  ambtelijk denken… man (vrouw??) , verzin toch eens hoe het zou zijn als het je zelf overkomt
  .

 • Wilma schreef:

  Wat een waanzin?.
  De gemeente Utrecht is zoooooo verkeerd bezig.
  Laat deze hardwerkende kioskhouders staan.
  Ze hebben hun leven opgebouwd gezinnen gesticht, hypotheken aangegaan en door dit ambtenaren gedoe(moet europees?) worden gezinnen kapot gemaakt.
  Het college moet zich kapot schamen om dit door te zetten

 • E westerhoff beekink schreef:

  Geef deze mensen een kans om te blijven staan maar die linkse groene maffia zak daar wel een stokje voor steken bah bah bah bah het lijkt wel of we in een communisti sche staat leven alleen regeltjes volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *