Wegdek Moreelsebrug versleten, historische stadskraan komt terug

Beeld: Naked Architecture

Bouw historische stadskaan
Utrecht krijgt z’n historische stadskraan terug. Een replica van de kraan die vroeger bij de huidige Winkel van Sinkel stond, komt terug langs de Monicabrug. Het is de bedoeling dat de nieuwe kraan ook werkt en gebruikt gaat worden. De nieuwe kraan wordt gemaakt in de museumwerf in Vreeswijk. Op dinsdag 12 maart wordt de start van de bouw gevierd met gedeputeerde Mirjam Maasdam.

Lees meer op de website van DUIC

 

Mbo’ers krijgen geen kamer. Ook voor mannen is het lastig.
Er was weer veel te doen rond studentenkamers. In Trouw is te lezen dat mbo’ers het lastig hebben met het vinden van een kamer. Lastiger nog dan mensen die op de hogeschool of universiteit zitten. En het AD bericht dat verhuurders in Utrecht hun kamers liever aan vrouwen dan aan mannen verhuren. Volgens de verhuurders zouden mannen meer herrie maken en er een puinzooi van maken.

Lees meer op de website van Trouw en het AD/Utrechts Nieuwsblad

 

FNV wil supermarkt cao bij Picnic
Vakbond FNV dreigt Picnic voor de rechter te slepen. Zij eisen dat de online-supermarkt de supermarkt cao toepast. Eind vorig jaar werd bekend dat de werkomstandigheden in het distributiecentrum niet optimaal zijn. Er werd onder andere gesproken over een onveilige werkplek, een te hoge werkdruk en ondermaatse beloning.

Lees meer op de website van DUIC

 

Wegdek Moreelsebrug hard gesleten
Het wegdek op de Moreelsebrug bij de Rabobank vertoont twee jaar na de oplevering forse slijtage. De rubbers tussen de brugdelen moeten met klemmen worden vastgehouden. De gemeente is met de aannemer in gesprek om het probleem op te lossen.

Lees meer op de website van het AD/Utrechts Nieuwsblad

 

Het Utregs requiem
Normaal staat bij een requiem de dood centraal, maar bij het Utregs requiem ging het om de levensverhalen van zes veerkrachtige Utrechters. Een koor, een kinderkoor, verschillende solisten en het ensemble insomnio bezongen het zestal in de grote zaal van TivoliVredenburg.

Bekijk meer op de website van RTV Utrecht

 

Eerste Utrechtse indoor obstakelparcours geopend
Binnen trainen voor een obstaclerun. Het kan sinds zondag 17 februari. Toen opende in Utrecht het eerste indoorparcours met verschillende obstakels. In de hal zijn verschillende routes te maken. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier hun hart ophalen.

Bekijk meer op de website van het AD/Utrechts Nieuwsblad

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *