Uittips

Waar kan ik heen? Platen en Pinten, LE:EN Play, Spring Performing Arts festival

Spring Performing Arts Festival
Tot en met 25 mei zijn er veel voorstellingen te zien op verschillende locaties in Utrecht. Een groot deel van de voorstellingen zijn dansvoorstellingen. Daarnaast is er ook beeldende kunst en zijn er voorstellingen die ook een politieke laag hebben.

Een overzicht van de voorstellingen is hier te vinden. En op dezelfde site zijn de kaarten voor de voorstellingen te koop


Boeken over moeders
Nico Dijkshoorn en Marcel van Roosmalen schreven allebei een boek over hetzelfde onderwerp. Namelijk hun eigen moeder. Bij Dijkshoorn resultuurde het in de roman ‘Ooit Gelukkig’ en bij Van Roosmalen kwam ‘Het Zijn de Kleine Dingen Die het Doen’ uit zijn pen. Op vrijdag 17 mei gaan ze over de boeken in gesprek in boekhandel Broese. Het evenement begint om 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Meer informatie is hier te vinden.


Platen en Pinten

Bij Cafe De Stad en Cafe Tilt! houden ze van muziek. Samen met Plato en Velvet Amersfoort houden ze op zaterdag 18 mei de vijfde editie van Platen en Pinten. Op de Lange Jufferstraat, voor de deur bij de cafés, staan verschillende kramen met LP’s. Allemaal met een verschillende expertise. Als je alle kratten met singles en LP’s hebt gehad, kun je op het terras een lekker zomers biertje drinken.

Meer informatie is hier te vinden.

EP-presentatie Kit and Sophia
Het duo Kit and Sophia presenteert hun nieuwe EP in de Kargadoor op zaterdag 18 mei. Tussen de optredens op straat door hadden ze ook nog tijd om zes liedjes op te nemen en de releaseparty te plannen. Korte fragmenten van de liedjes zijn te beluisteren op hun Instagrampagina.

Kaarten voor de releaseshow zijn hier te koop.


Moon Moon Moon en Robin Kester in LE:EN
Op zondag 19 mei spelen MOON MOON MOON en Robin Kester in restaurant LE:EN tijdens LE:EN Play. MOON MOON MOON is het alterego van Mark Loman. Zijn liedjes zijn introspectief en gaan over momenten uit het dagelijks leven. In april schreef hij iedere dag een liedje dat hij ook nog uitbracht. De muziek van Robin Kester werd eerder vergeleken met Lana Del Rey. Het optreden is gratis te bezoeken. Op Facebook is meer informatie te vinden.


Disco Soup Festival

Het festival in Vechtclub XL staat in het teken van voedselverspilling. Of eigenlijk het feit dat er teveel eten wordt weggegooid. Slow Foods Youth Networks over de hele wereld zorgen dat van eten dat dreigt verspild te worden, soep wordt gemaakt. Dit doen zijn tijdens Disco Soup avonden. Op zondag 19 mei is er het Disco Soup Festival. Naast soep koken is er ook een muziekprogramma en zijn er discussies in brewpub De Kromme Haring. Alle info is hier te vinden.

Kaarten kunnen hier worden besteld.

 

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *