Uittips

Waar kan ik heen? Le Guess Who?, Open Vlampijpateliers, De val van de muur

Le Guess Who? 2018 - Foto: Ben Houdijk

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Le Guess Who?
‘Embrace the unknown’ is dit jaar het thema van festival Le Guess Who. En dat is ook waar het festival al jaren om bekend staat. De leukste optredens zijn vaak de shows waarvan je niet weet wat je kan verwachten. Laat je verrassen door al het moois dat er te zien en te horen is.

Het programma en de laatste kaarten zijn hier te vinden.

Open vlampijp ateliers
Wat maken de kunstenaars in de Vlampijpateliers en wie zijn het eigenlijk? Op die vraag krijg je op zaterdag 9 en zondag 10 oktober antwoord want dan gaan de deuren weer open. Op zondag 10 oktober kun je een bezoekje aan de Vlampijpstraat combineren met Le Mini Who om er een dag met kunst en muziek van te maken.

Meer informatie is hier te vinden

Satellietprogramma Le Guess Who?
Naast het hoofdfestival is er ook een uitgebreid randprogramma. Zo kun je toffe dingen kopen op Le Bazarre en is de Nederlandse underground vertegenwoordigd op Le Mini Who. En ook is er dit jaar weer het Lombok festival.

Het hele satellietprogramma van Le Guess Who? is hier te vinden

Halve finale Podiumbeestawards
Welke band weet met z’n liveshow een dove jury te overtuigen? Tijdens de Podiumbeestawards kijkt de jury naar de nonverbale communicatie tijdens het optreden. En de winnaar speelt volgend jaar op het Sencity Festival. Dit gebeurt allemaal op zondag 10 november in Hofman Café

Meer informatie is hier te vinden

De val van de muur
Natuurlijk staan ze op het Berlijnplein stil bij het vallen van de Berlijnse muur. Dertig jaar geleden kwam er een einde aan de tweedeling van Duitsland en de hoofdstad. Sinds enkele weken staat er een kleine versie van de muur op het plein. Op zaterdag 9 oktober zal ook deze muur vallen. Daaromheen is er een programma met Nederlandse Duitsers en Duitse Nederlanders.

Meer informatie is hier te vinden

 

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *