Uittips

Waar kan ik heen? Figgie, Koekoek030, Alles Kids

Beeld: Mart Lier

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

 

Figgie in EKKO
De Utrechtse band Figgie brengt op zaterdag hun debuutalbum uit met een show in EKKO. Na een paar ep’s en singles werd het tijd voor een full length. En dat niet alleen. De vader van zanger en gitarist Paul Scheenstra heeft speciaal voor deze avond vegetarische kibbeling gemaakt. En die hebben natuurlijk de naam Figgieling meegekregen.

Meer informatie en kaarten zijn hier te vinden

Ramblin Roots
Het grote indoor festival met Americana in alle soorten en maten is op zaterdag 19 oktober weer terug in Tivolivredenburg. Dit jaar staan onder andere Drivin’ N Cryin’, North Mississippi Allstars, Daniel Donato en Dustbowl Revival op de Line up. Alles bij elkaar een mooie dwarsdoorsnede van deze muzieksoort.

Meer info en kaarten zijn hier te vinden

Culturele Zondag: Alles Kids
De culturele zondag op 20 oktober staat in het teken van een ander perspectief. In het bijzonder het perspectief van kinderen. In EKKO kun je terecht voor een speciaal concert van de band AFTERPARTEES. Vooraf geven de leden een workshop poster knustelen, headbangen, hard drummen en luchtgitaar spelen. Daarnaast kun je ook het sprookje van roodkapje bekijken door de ogen van de boze wolf of je fantasie de vrije loop laten en bijzondere dingen tekenen bij kunstliefde.

Meer informatie is hier te vinden

Muziek en expositie
Dit najaar presenteert Koekoek 030 weer muziek en exposities op bijzondere plekken. Op zondag 20 oktober kun je in de moestuin aan de Laan van Maarschalkerweerd luisteren naar de liedjes van Feitenfabriek en kijken naar het werk van kunstenaar Artmaus.

Meer informatie is hier te vinden

Singer-songwriter en open podium
Elke derde vrijdag van de maand kun je bij Kanaal30 luisteren naar opkomende singer-songwriters. Zij laten hun muziek horen in de Soundcontainer, een zeecontainer die omgebouwd is tot studio en podium. Op vrijdag 18 oktober is het aan Richard Cejer.
En als je na het optreden ontzettend geïnspireerd bent om zelf ook een liedje te spelen kan dat tijdens het aansluitende open podium.

Meer informatie is hier te vinden

Bas Koppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *