Uittips

Waar kan ik heen? De Parade, SummerPlay, Kadeconcert

foto: Stephan Markus

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

De Parade
Het rondreizende theaterfestival De Parade is vanaf vrijdag 19 juli weer in Utrecht. In verschillende tenten kun je naar voorstellingen van monologen tot de meest dansbare concerten. Het festival is tot 4 augustus in het Moreelsepark te vinden.

Het hele programma en de kaartverkoop zijn hier te vinden.

De Leuke Festival
De Leuke festival in de Voorveldse Polder brengt de beste pop, meest sprankelende disco en meest glijende R&B. Op vier verschillende podia zijn al deze acts te zien. Elf uur lang dansen, het kan op De Leuke Fetsival.

Kaarten zijn hier te koop.

Watdajel festival
Natuurlijk hoor je veel elektronische muziek op dit festival in De Nijverheid. Maar niet alleen Berlijn is goed vertegenwoordigd. Ook is er veel Zuid-Amerikaanse muziek, waarbij traditionele instrumenten worden gemixt met elektronische klanken. Daarnaast is er ook veel kunst en zijn er ook andere performances te zien.

Meer informatie is hier te vinden. Kaarten zijn hier te koop.

Kadeconcert
Op zaterdag 20 juli en zondag 21 juli worden er weer concerten gegeven bij de Weerdsluis. Zaterdagavond staat in het teken van Jazz met onder andere Bruut! en Raad van Toezicht. Op zondag presenteert de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer een klassiek programma.

Beide dagen zijn gratis te bezoeken. Meer informatie is hier te vinden.

Summerplay RAUM
De jaarlijkse zomerexpositie van RAUM opent op zondag 21 juli. Dit jaar staat het stedelijk ontwerp centraal. De geconstrueerde omgeving van Leidsche Rijn is daar de uitgelezen plek voor.

Meer informatie is hier te vinden.

Bas Koppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *