Berichten van het plandelfront

Van plandelman tot posterboy

Alle Plandelaars verzamelen! (foto: Hidde Kroonbergs)

Hoe meer plandelzielen, des te gezelliger. Daarom organiseerden Miss Mycelium en Plandelman een speciaal opruimevenement bij en rond stadslab RAUM, waar dé buurtheld werd gekroond.


Er komen steeds meer plandelaars bij, en da’s tof, zong rapper Reezz al in zijn plandelrap. Daarvan is geen woord gelogen. Vorig jaar openbaarde Attila zich al als de Plandelboy van Kanaleneiland, en dit weekend is Leidsche Rijn een senior-Plandelman rijker.

Johan Stinesen gaat elke maandag het zwerfafval in de omgeving rond het Berlijnplein te lijf. Omdat ere wie ere toekomt werd hij dit weekend op het Opgeraumd-evenement van stadslab Raum uitgeroepen tot buurtheld. De bedoeling is dat Johan door de kunstenaar van de plandelaffiches tot stripheld wordt vereeuwigd om als blikvanger op een toekomstige editie te prijken.

Johan Stineses is de Plandelman van Leidsche Rijn (maar gelukkig niet de enige)


Er zaten overigens meer lokale opruimhelden in de zaal, waaronder jonkies, die met afvalgrijper en vuilniszak in de weer gingen en later in een workshop van zwerfafval kunst maakten terwijl de oudere generatie wijzer werden van lezingen van myceliumprofessor Alan Grommers en -kunstenaar Angelina Kumar.

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *