Berichten van het plandelfront

Op zoek naar de buurtheld van Leidsche Rijn (opgeruimd is fijn)

Angelina Kumar

Wat hebben een moordenaar en een plandelman met elkaar gemeen? Ze keren beiden altijd terug naar het plaats delict.

In Plandelmans geval is dat overigens een stuk gezelliger: na een aantal cleanups op het rond het Berlijnplein gooit hij er ditmaal de peuk in met het event Opgeraumd. Mét een nieuwe partner in crime: de Utrechts-Indiase kunstenaar Angelina Kumar alias Ms. Mycelium, die een programma met workshops en films presenteert.

Op zondag 21 april staat stadslab RAUM in het teken van mycelium. Samen met kunstenaar Angelina Kumar organiseert Plandelman dan een opruimactie op en rond het Berlijnplein, en de zoektocht naar diegene die de eretitel ‘buurtheld’ het meest toekomt. Het motto: Opgeraumd? Straat netjes!

Angelina Kumar wendt de krachten van dit bijzondere organisme aan om sigarettenfilters te neutraliseren en upcyclen naar een kunstwerk dat de schijnwerpers op deze hardnekkige bron van plastic vervuiling zet. Angelina: “Mijn passie voor duurzame kunst leidde me tot de verkenning van mycelium, een fascinerend natuurlijk materiaal. De belangrijke rol die mycelium speelt wil ik met dit evenement uitdragen. De combinatie van kunst, wetenschap en community kan jong én oud inspireren zich in te zetten voor een schonere, gezondere wereld.”

Geen grijpstok of vuilniszak bij de hand? Geen probleem! Stadslab RAUM op het Berlijnplein is sinds kort officieel Plandel-punt, waar je gratis grijpstokken kunt lenen – bij restaurant Venster en de Pleinotheek die op 14 april feestelijk wordt geopend. Opgeven voor deze actiedag kan op de site van BuurtNatuur030. 

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *