Vishandel

Vishandel Volendam waarschijnlijk weer terug naar Hoog Catharijne

Vishandel Volendam in Leidsche Rijn

“Er is nog niks zeker, maar de plannen liggen in elk geval weer op tafel”, zo vertelt Marco Schilder aan de Nuk. Samen met zijn broer Henry verhuisde hij vorig jaar de Vishandel Volendam naar het Leidsche Rijn Centrum. Maar het gerucht gaat dat het tweetal weer zou terugkeren naar hun vertrouwde stek in winkelcentrum Hoog Catharijne. Dat klopt gedeeltelijk, meent Marco. Er zijn in elk geval weer gesprekken gaande.

Vishandel Volendam was ruim 38 jaar op dezelfde plek te vinden in Hoog Catharijne. Marco en Henry volgen het bedrijf op van hun vader. Dus toen de broers in het voorjaar van 2018 aankondigden om naar een andere locatie te verhuizen, hield dat de gemoederen bezig. De telefoon stond bij de Schilderfamilie roodgloeiend en de verontwaardigde mails stroomden binnen. De reden? De vishandelaren zouden het niet langer eens kunnen worden met de directie van Hoog Catharijne.

Het winkelcentrum Hoog Catharijne wordt al jaren op grote schaal verbouwd. Maar de vernieuwde uitstraling en hogere huurprijzen waren volgens Marco niet de voornaamste redenen om te verplaatsen. “Het ging eigenlijk vooral om de openingstijden”, vertelt hij. “Wij wilden gewoon niet elke dag tot 20:00 uur in de winkel blijven staan. Daarvoor beginnen onze dagen als vishandelaren veel te vroeg. We moeten ’s avonds ook nog terugrijden naar Volendam. Dan kom je nooit meer thuis. Het werd een lange discussie.”

Marco en Henry waren al een tijdje van plan om een nieuwe vestiging te openen in Leidsche Rijn. Maar dat kwam in een stroomversnelling door het geschil met Hoog Catharijne. Uiteindelijk kwam het daardoor neer op een verhuizing, geen verbouwing. “Die gesprekken duurden maar en duurde maar. Zo bleven we steeds langer in onzekerheid hangen. Uiteindelijk waren we er al zo’n tijd mee bezig voordat er een keer duidelijkheid kwam, dat we voor de zekerheid maar gewoon zelf de stekker eruit hebben getrokken en zijn weggegaan. Dan wisten we in elk geval waar we aan toe waren.”

Vishandel Volendam is nu nog gevestigd aan de Parijsboulevard in Leidsche Rijn. Dat gaat volgens Marco prima. Maar wel mist hij het oude plekje Hoog Catharijne, met de vele passanten van en naar Utrecht Centraal Station. “Tuurlijk, die drukte en gezelligheid daar was enorm. Vooral op vrijdag.”

Marco is tevreden dat de gesprekken met Hoog Catharijne de goede kant op gaan. “Ze hebben ons opnieuw benaderd, en zijn bereid om concessies te doen. Maar we moeten er echt nog uitkomen, hoor. We zullen waarschijnlijk ook niet in één keer terugverhuizen. Daar moet wel de ruimte voor zijn. Misschien dat we voorzichtig beginnen met een pop-up winkel, en uiteindelijk weer helemaal terugkeren.”

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

  • Lisa schreef:

    Yes!!! Wat een fijn nieuws.

  • Angelique Paijmans schreef:

    Volendam is een hele goede visboer en ik mis jullie kwaliteit vis. Hopelijk keren jullie snel terug. Heel veel succes de komende jaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *